„Neptūno“ pranešime žiniasklaidai skelbiama, kad susitvarkęs reikalus tėvynėje J. Žuža grįš į uostamiestį ir dirbs asistentu.

„Vakarų ekspresui“ telefonu susisiekus su J. Žuža, šis teigė, kad reikia apie viską ramiai pagalvoti.

„Viskas gerai. Tiesiog vykstu aplankyti šeimos. Pabūsiu su sausio mėnesį gimusiais savo vaikais – dvynukais mergaite ir berniuku. Ramiai pamąstysiu, kas įvyko ir grįšiu į Klaipėdą. Dar susitiksime Klaipėdoje ir pakalbėsime. Kada? Dar tiksliai nežinau kada, bet planuoju grįžti“, – „Vakarų ekspresui“ sakė J. Žuža.

„Neptūną“ šį sezoną permainos purto ne pirmą kartą: vasario 5 dieną iš komandos vyriausiojo trenerio pareigų buvo atleistas Tomas Rinkevičius, sausio mėnesio pabaigoje buvo atleistas klubo sporto direktorius Donatas Zavackas, o 2019 metų pabaigoje buvo atsisveikinta ir su klubo komunikacijos vadove Agne Rudyte.

T. Gaidamavičius teigė, kad iki sezono vidurio dirbus „Neptūno“ dublerių ekipoje ir vos per kelias savaites tapus pagrindinės komandos vyriauruoju treneriu yra šioks toks šokas, tačiau jis iššūkiams yra pasiruošęs.

„Atsakomybės nebijau. Ko čia bijoti? Tiesiog eini ir dirbi. Komandoje atmosfera – darbinė, žaidėjai yra psichologinėje duobėje, norisi daugiau tų pergalių. Dirbsime ir stengsimės kiek įmanomą situaciją pakeisti“, – kalbėjo T. Gaidamavičius.

Jis pripažino, kad tokie karjeros vingiai jam pačiam buvo netikėti.

„Visada dirbi ir mąstai, kad karjeroje kilsi palaipsniui iš lėto, tačiau šįkart taip jau susiklostė situacija, kad man labai greitai teko perimti „Neptūno“ vairą“, – sakė T. Gaidamavičius.

37-erių T.Gaidamavičius nuo 2017-ųjų vadovavo „Neptūno“ dubleriams, o 2020-ųjų pradžioje tapo vyriausiojo trenerio J. Žužos asistentu.

Už gerą darbą jis sulaukė įvertinimo ir buvo paskirtas Lietuvos jaunių (U18) rinktinės treneriu. 2018-aisiais T. Gaidamavičiaus vedamas „Neptūnas-Akvaservis“ triumfavo NKL pirmenybėse.

T. Gaidamavičius save pasitikrinti „Neptūno“ stratego pareigose galės jau vasario 26 dieną 19 val. „Švyturio“ arenoje. kai Lietuvos krepšinio lygos pirmenybėse susitiks osu Alytaus „Sintek-Dzūkija“.

„Reikia pripažinti, kad paskubėjome paskirdami J. Žužą vyriausiojo trenerio pareigoms. Tikime jo perspektyvomis ateityje, bet manome, jog šiuo metu labiausiai pasiruošęs šiam postui ir geriausias variantas yra T. Gaidamavičius“, – sakė „Neptūno“ sporto direktorius Dainius Vaitelis.

Šiuo metu LKL turnyro lentelėje „Neptūnas“ su 12 pergalių ir 9 pralaimėjimais užima 5-ąją vietą.