Įveikus pusfinalio barjerą, klaipėdiečių lauktų Kauno „Žalgirio“ ekipa, o nesėkmės atveju – Vilniaus „Lietuvos rytas“.

Tačiau, kad ir kaip pasibaigtų šio sezono batalijos, „Neptūno“ komanda jau žvalgosi į ateitį.

„Mes turime vietą kito sezono VTB Jungtinėje lygoje“, - teigė „Neptūno“ komandos vadovas Osvaldas Kurauskas. - Klubų biudžetai labai dideli, todėl varžytis su tokiomis komandomis yra svarbus dalykas, o ir patiems yra galimybė papildyti savo biudžetą“.

Klaipėdiečiai šią vietą užsitikrino, kai 2013-2014 metų VTB Jungtinės krepšinio lygos sezone B grupėje užėmė 8-ą vietą. Šį sezoną uostamiesčio komanda reguliariame sezone iškovojo 5 pergales, patyrė 13 nesėkmių ir sau už nugaros paliko Minsko „Cmoki“ (Baltarusija) ir Mariupolio „Azovmaš“ (Ukraina) komandas.

„VTB Jungtinėse lygoje buvo keltas tikslas patekti į aštuntuką, tai mes savo tikslą įvykdėme. Pritrūko vienos ar dviejų pergalių, kai pralaimėdavome rungtynių pabaigose, būtume užėmę 5-6 vietas ir patekę į atkrintamas. Pasirodymą vertiname pakankamai gerai“, - teigė „Neptūno“ komandos direktorius O. Kurauskas.

Komandos vadovas pažymi, kad ir žiūrovams daug labiau patinka stebėti kovas su pajėgiomis Rusijos čempionato komandomis.

„Dar vienas dalykas – žiūrovai, kuriems Jungtinės lygos kovos itin įdomios“, - teigia O. Kurauskas. - Paimkime bet kurias rungtynes, išskyrus mačus su „Žalgiriui“ ir „Lietuvos rytu“, ir palyginkime pačias paprasčiausias Jungtinės lygos rungtynes su vidutine komanda. Tai pas mus ateina du kartus daugiau žiūrovų į Jungtinės lygos rungtynes“.

Šį sezoną VTB Jungtinėje lygoje pripažinimo sulaukė ir jaunasis „Neptūno“ komandos žaidėjas Edgaras Ulanovas. Puolėjas kartu su Liubercų „Triumph“ komandos gynėju Dmitrijumi Kulaginu buvo pripažinti geriausiais metų jaunaisiais krepšininkais.

„Mes tik su Jungtinės krepšinio lygos pagalba tapome visai kito lygio ekipa“, - prieš kurį laiką pasakojo „Neptūno“ direktorius O. Kurauskas. - Kitas dalykas, su mūsų ekipa rungtyniauja pačios geriausios komandos ir „Neptūno“ žaidėjų meistriškumas didėja akyse, jie tobulėja ne dienomis, o valandomis“.

O. Kurauskas prisiminė, kad sezono viduryje, kai tekdavo žaisti po kelias rungtynes per savaitę, komanda rungtyniaudavo geriau ir stabiliau.

„Pažiūrėkite, kai žaidėme daug rungtynių, kai mūsų tvarkaraštis buvo intensyvus, tai ir žaidimo kokybė buvo aukšta. Kai tik tempas sumažėjo – iškart krito komandos žaidimo lygis“, - vardino „Neptūno“ klubo vadovas.

Norima priimti taisyklę, jog be nacionalinio čempionato, klubas galės rungtyniauti tik viename tarptautiniame turnyre. Todėl Klaipėdos „Neptūno“ komandos vadovai turės nuspręsti, kokiame turnyre varžytis kitą sezoną: Europos taurės, Jungtinės lygos, „FIBA Europe Iššūkio taurės ar Baltijos krepšinio lygos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)