„Pats esu užaugęs Klaipėdoje, tad man tikra garbė ginti savo miesto garbę. Visada malonu grįžti į tą komandą, kurioje daug savų veidų. Juk vasaromis, kai grįždavau į Klaipėdą, pasitreniruodavau su „Neptūno“ krepšininkais. Džiugu, kad „Neptūno“ klubo valdyba nusprendė išsaugoti klaipėdietišką veidą“, - džiaugėsi D. Zavackas.

Jis neslėpė, kad vienas iš svarbių apsisprendimo motyvų atstovauti „Neptūnui“ buvo tai, kad Klaipėdos klubas pirmą kartą per savo gyvavimo istoriją dalyvaus viename prestižiškiausių Senojo žemyno krepšinio turnyrų - Eurolygoje.

„Per karjerą apkeliavau daug komandų, šalių, tad namo grįžti visada malonu. Žinau, kas tai yra Eurolyga, juk žaidžiau šiame turnyre su Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa. Tai aukščiausio lygio turnyras, kuriame rungtyniauja pačios geriausios ekipos. Džiugu, kad vėl galėsiu pasivaržyti su pajėgiausiais Europos krepšininkais“, - pabrėžė klaipėdietis.

D. Zavackas jaunystėje šešerius metus Pitsburgo (JAV) universitete krimto ekonomikos mokslus ir rungtyniavo studentų krepšinio lygoje (NCAA), vėliau 203 cm ūgio žaidėjas karjerą tęsė Lenkijos, Italijos, Prancūzijos, Belgijos, Ukrainos, Rusijos, Latvijos ir Vokietijos klubuose.

D. Zavackas 2003 m. tapo NCAA „Big East“ konferencijos nugalėtoju, 2009 metais ULEB Europos taurės čempionu, 2009 ir 2010 metais - Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionu, 2012 ir 2013 metais - Latvijos krepšinio lygos (LBL) čempionu.

„Donato patirtis - didžiulė. Tai aukšto lygio žaidėjas, kuris gali sustiprinti „Neptūno“ ekipą ir perteikti savo patirtį jaunimui. Džiugu, kad dar vienas klaipėdietis papildė mūsų komandą“, - džiaugėsi „Neptūno“ klubo direktorius Osvaldas Kurauskas.

Priminsime, kad „Neptūnas“ jau anksčiau sudarė sutartis su kapitonu Martynu Mažeika, aukštaūgiu Simu Galdiku ir įžaidėju Mindaugu Girdžiūnu ir Arnu Butkevičiumi (sutartis 2 metams). Taip pat turi galiojančią sutartį su Vytautu Šarakausku. Komandą ateinantį sezoną ir toliau treniruos Kazys Maksvytis ir Tomas Rinkevičius.

Neptūnas“ – išskirtinė komanda, pernai ir užpernai savo gretose turėjusi daugiausiai savo miesto žaidėjų. Šią strategiją klubas siekia išsaugoti ir šiemet: sutartys pasirašinėjamos visų pirma su klaipėdiečiais.

Šiemet „Neptūnui“ - istoriniai metai, juk pirmą kartą neptūniečiai dalyvaus Eurolygoje. Šiemet „Neptūnas“ švenčia 50 metų klubo gyvavimo sukaktį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)