26-erių metų 195 cm ūgio lengvasis puolėjas klaipėdietis M. Ruikis „Neptūne“ jau žais šeštąjį sezoną per savo karjerą. Pernai jis LKL čempionate vilkėdamas uostamiesčio komandos marškinėlius per vidutiniškai 32 žaidimo minutes pelnydavo po 13,9 tšk., atkovodavo po 4 kamuolius, tritaškius mesdavo 34 proc. taiklumu (39/116).

„Dar pasibaigus sezonui „Neptūnas“ siūlė pratęsti sutartį, kad likčiau komandoje. Nors sulaukiau kvietimų iš užsienio ir Lietuvos komandų, tačiau viską lėmė gimtasis miestas. Namai yra namai. Nėra niekur maloniau žaisti, kaip savo gimtojoje Klaipėdoje, – mintimis dalinosi M. Ruikis. – Panašu, kad ir pati komanda bus gana ambicinga, nes atvykę nauji žaidėjai tikrai ją sustiprins. Ar jūs pamenate „Neptūno“ sezono pradžią, kad pirmoje treniruotėje dalyvautų 13 krepšininkų ir būtų baigta komandos kompletacija? Aš tokio atveju neprisimenu...“

26-erių metų 207 cm ūgio sunkiojo ir vidurio puolėjo pozicijose galintis žaisti A .Valeika nusprendė baigti blaškytis po užsienio klubus.

Praėjusį sezoną A. Valeika, išsigydęs rimtos traumos padarinius, sugebėjo pakeisti 4 klubus (Alytaus „Alytus“, Vilniaus „Perlas“, Valmieros „Valmiera“, Kasereso „Caceres“, Ispanijos 2 lyga).

„Taip jau susiklostė, kad pernai klubus keičiau dažnai. Todėl šiemet labai norėjau niekur nesiblaškyti ir pasirašyti sutartį iki sezono pradžios, kad galėčiau su nauja komanda treniruotis nuo pirmųjų pratybų, – po sutarties pasirašymo kalbėjo A. Valeika. – Pasirašiau sutartį su „Neptūnu“, kuris buria įdomią ekipą.“

Dabar krepšininkų laukia sunkiausios dienos, nes prasidėjo fizinio pasirengimo treniruotės. Jose dalyvauja šie krepšininkai, turintys sutartis su „Neptūnu“: Evaldas Dainys, Martynas Mažeika, Mindaugas Stašys, Julius Žurna, Marius Runkauskas, Mindaugas Girdžiūnas, Tadas Maželis, Mantas Ruikis, Raimundas Danys, Modestas Kumpys, Simas Galdikas, Artūras Bruninis, Artūras Valeika.

„Smagu, kad iki pirmųjų komandos treniruočių buvo užbaigta „Neptūno“ komplektacija naujam sezonui. Žinoma, tai nereiškia, kad mes visiškai nestebėsime žaidėjų rinkos ir daugiau nepasipildysime naujais žaidėjais. Viskas priklausys nuo situacijos ir nuo trenerių pageidavimų.

Kai kurie žaidėjai bus paskolinti kitoms komandoms. Jei NBA lokautas užsitęs, tai gal komandoje pamatysime ir Luke Bonnerio brolį Mattą? Pasikartosiu, kad viskas priklausys nuo situacijos. Šiam momentui komplektacija baigta“, – kalbėjo „Neptūno“ direktorius Osvaldas Kurauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją