„Neptūnas“ nuolat buvo priekyje – pradžioje 10:3, po dviejų kėlinių – 42:33. Visgi, ketvirtajame kėlinyje svečiai atkūrė intrigą, kai priartėjo iki minimumo – 74:75.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai nepasimetė, sėkmingiau sužaidė dvikovos pabaigą, atitrūko 79:74 ir pergalės iš rankų nebepaleido. Svečiai iki 2 taškų priartėjo pataikę tritaškį aidint dvikovos pabaigą skelbiančiai sirenai.

„Neptūno“ komandą į pergalę vedė Juanas Palaciosas, pelnęs 23 taškus (9/17 dvit., 5/6 baudos, 11 atk. kam., 33 naud. balai), Renaldas Seibutis prie pergalės pridėjo 15 taškų, Laimonas Kisielius – 11, Tomas Delininkaitis – 8, Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūnas – po 6, Edgaras Želionis ir Simas Galdikas – po 5, Laurynas Beliauskas – 2 tšk.

Iš varžovų išsiskyrė 25 taškus pelnęs Steve'as Cookas ir 15 taškų surinkęs Janaras Taltsas.

„Neptūnas“ laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių 40-31.

„Neįmetėme nei vieno iš 11 mestų tritaškių, tačiau sugebėjome laimėti. Nepasakyčiau, kad metėme iš blogų padėčių, tiesiog nepataikėme. Jei būtų pavykę taikliau atakuoti krepšį, sakyčiau, kad puolimas visai geras, tačiau netenkino gynyba, ypač antroje rungtynių pusėje.

Varžovams per trečią ir ketvirtą kėlinius leidome pelnyti 46 taškus ir sugrįžti į rungtynes. Dar mums tikrai yra ką koreguoti ir taisytis“, – po rungtynių kalbėjo „Neptūno“ vyr. treneris Kazys Maksvytis.

„Turnyro finalo varžovas – solidus. Šiandien teko stebėti „Lietuvos ryto“ ir „Jenisej“ dvikovą, bet mes juk žaidžiame namuose, prie nuostabių savų sirgalių, ir turime bandyti iškovoti pergalę. To ir sieksime“, – pabrėžė „Neptūno“ treneris.

Neptūniečiai šio turnyro finale sekmadienį nuo 15 val. „Švturio“ arenoje susitiks su Vilniaus „Lietuvos rytu“, kuris šeštadienį pirmame turnyro pusfinalyje 92:76 įveikė FIBA Europos taurės ketvirtfinalio dalyvį Krasnojarsko „Jenisej“ (Rusija).

Mažajame finale 13 val. susitiks „Jenisej“ ir Tartu „Rock“ ekipos.

Prieš metus „Neptūnas“ tapo šio turnyro nugalėtoju finale 82:68 įveikęs būtent „Lietuvos rytą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)