Pagal Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taisykles, paskutinę vietą Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate užėmęs klubas iškrentą į RKL. Tačiau paskutinis NKL likęs Panevėžio „Lietkabelis-2“ oficialiai perleido savo vietą „Neptūnui“. Remdamiesi susitarimu uostamiesčio ekipos vadovai pateikė lygai prašymą priimti naują ekipą tiesiai į A divizioną.

RKL Vykdomojo komiteto posėdyje apie susitarimą dėl teisės žaisti perleidimo patvirtino patys LKL klubų vadovai – „Lietkabelio“ direktorius Mantas Ignatavičius ir „Neptūno“ vadovas Osvaldas Kurauskas.

„Šiemet RKL buriame oficialią „Neptūno“ dublerių komandą. Mūsų penkerių metų planai yra turėti pilnai veikiančią ir visas lygas apimančią piramidę, kurioje būtų ekipa ne tik RKL A divizione, bet ir B divizione ir net NKL“, – ambicingus planus pristatė „Neptūno“ vadovas.

Nors Klaipėdoje jau yra NKL pirmenybėse rungtyniaujanti komanda „Nafta-Uni-Akvaservis“, kuri dar prieš dešimtmetį miesto valdžios iniciatyva turėjo ruošti pamainą pagrindinei „Neptūno„komandai, tačiau anot O. Kurausko, ši iniciatyva nepasiteisino.

„Tos komandos tikslai yra kiti. Vadovybė siekia užimti kuo aukštesnę vietą. Atitinkamai ir komandos sudėtis renkama atsižvelgiant į tikslus. Todėl „Neptūnas“ savo iniciatyva imasi statyti piramidę ir ugdyti sau pamainą.“

Išklausę „Neptūno“ direktoriaus argumentus ir įvertinę planus, RKL Vykdomojo komiteto nariai vienbalsiai pritarė komandos priėmimui į A divizoną.

Naujai buriamoje „Neptūno“ dublerių ekipoje rungtyniaus perspektyviausi V. Knašiaus krepšinio mokyklos auklėtiniai. Namų rungtynes klaipėdiečiai žais ne tik V. Knašiaus mokyklos salėje, bet dalį – ir „Švyturio“ arenoje.

Klaipėdos „Neptūno“ dubleriai – 6-oji oficiali LKL dublerių komanda RKL čempionate. Neseniai apie naujai suburtą ekipą B divizione paskelbę Utenos „Juventus“. Antrą sezoną iš eilės pirmenybėse žais „Lietuvos rytas-2“. Stakliškių „Guosta“ bus Prienų-Birštono „Vytauto“ oficiali dublerių komanda, „Nevėžiui“ čempionate atstovaus Kėdainių SC-„Ateitis“, Alytaus klubas turi savo dublerius SRC-„Dzūkijos“ ekipoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją