Palangiškiams BBL Iššūkio taurės turnyre šį sezoną itin sekasi - jie iškovojo jau penktąją pergalę iš tiek pat galimų ir išlieka A grupės lyderiais.

Neptūniečiai savo sąskaitoje turi tris pergales ir du pralaimėjimus ir turnyrinėje lentelėje žengia antri. Abi nesėkmes Klaipėdos ekipa patyrė dvikovoje su palangiškiais.

Pirmoji šių ekipų BBL Iššūkio taurės akistata, vykusi spalio 15 dieną Klaipėdoje, baigėsi rezultatu 83:78 "Naglio" pergale.

Kaip ir pirmose rungtynėse Klaipėdoje, taip ir dvikovoje Šventojoje susitikimo baigtis sprendėsi paskutinėmis minutėmis.

Šįkart iki mačo pabaigos likus žaisti vos minutę ekipas skyrė tik du taškai - 79:77 priekyje buvo aikštės šeimininkai "Naglio" krepšininkai. Netrukus palangiškių ekipos žaidėjas Paulius Kleiza netaikliai metė nuo tritaškio linijos.

Po kelių sekundžių savojo šanso neišnaudojo ir klaipėdiečiai - suklydo "Neptūno" kapitonas Martynas Mažeika, o palangiškiai jau to nedovanojo ir surezgė rezultatyvią ataką.

"Naglis" - "Neptūnas" - 82:79 (18:21, 17:18, 26:21, 21:19).

"Naglio" ekipai net 29 taškus pelnė (3/3 trit.) ir 10 kamuolių atkovojo Nikita Barinovas, Dane'as Johnsonas nugalėtojams pridėjo 13 taškų , Tomas Rinkevičius - 11 (7 atk. kam., 6 rez. perd.), Paulius Kleiza ir Mindaugas Reminas - po 8.

"Neptūno" gretose išsiskyrė Martynas Mažeika, surinkęs 21 tašką, Mantas Ruikis pelnė 13, Simas Galdikas - 12, Marius Runkauskas - 9 taškus.

Abi komandos po krepšiais sugriebė po 33 kamuolius, tačiau neptūniečiai dažniau klydo - jų sąskaitoje 19 klaidų, o palangiškiai suklydo 15 kartų.

"Apmaudu, niekaip nesustabdėme vieno žmogaus - Nikitos Barinovo. Jis surinko net 33 naudingumo balus. Dar dėl kojos skausmų rungtyniauti negalėjo mūsų legionierius Arinze Onuaku, trūko jėgos po krepšiais", - iškart po rungtynių sakė "Neptūno" komandos treneris Paulius Juodis.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją