54-erių specialisto auklėtiniai iki koronaviruso krizės pirmavo elitinėje vyrų lygoje, pergale lenkdami Izmiro „Pinar Karsiyaka“ ir trimis – Stambulo „Fenerbahče“.

„Mano supratimu, tai buvo skubotas, tinkamai nesuplanuotas sprendimas. Čia labiau kritikuočiau net ne patį sprendimo turinį, o būdą, kaip jis priimtas. Nemanau, kad tai buvo strateginis planavimas“, – teigė E. Atamanas.

Trenerio nuomone, remdamiesi tokių šalių kaip Izraelis, Ispanija ar Vokietija pavyzdžiais turkai galėjo pasiruošti įvairiems pandemijos raidos scenarijams ir pademonstruoti daugiau lankstumo prisitaikant prie situacijos.

Oficialiai „Anadolu Efes“ komunikavo kiek kitokią žinutę – klubas paskelbė pranešimą pabrėždamas, kad gerbia federacijos sprendimą ir sveikatą laiko svarbesne nei titulai.

E. Atamanas taip pat išreiškė įsitikinimą, jog Eurolygos, kurioje jo ekipa lyderiauja, sezonas turėtų būti pratęstas liepą.

„Tvirtai tikiu, kad esant griežtiems saugumo protokolams ir šalims, kurios suinteresuotos priimti varžybas, sezonas gali būti užbaigtas liepą. Žmonių sveikata svarbesnė nei rezultatai, tačiau nereikia nuleisti rankų. Šiuo laikotarpiu dera būti atsargiam, bet neprarasti pasitikėjimo visose gyvenimo srityse. Tik taip galima įveikti pandemiją ir sumažinti neigiamą jos įtaką“, – kalbėjo „Anadolu Efes“ strategas.

Primename, kad dėl likusios sezono dalies Eurolyga turėtų apsispręsti gegužės 25 d. Svarstoma galimybė turnyrą užbaigti liepos 4-26 dienomis surinkus visas komandas į vieną miestą. Varžybų šeimininku pretenduoja tapti ir Kaunas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)