Dvigubą Eurolygos savaitę „Žalgiris“ pradėjo itin skambiai – 79:70 namie užtikrintai įveikė „Monaco“ ir nutraukė Donato Motiejūno atstovaujamos komandos šešių iš eilės pergalių seriją. Savo ruožtu „Valencia“ Belgrade 73:92 turėjo pripažinti vietos „Crvena Zvezda“ pranašumą.

„Atvažiuoja rezultatyvi komanda, kartu daug ir praleidžianti taškų į savo krepšį. Tai ispaniško stiliaus komanda, daug puolanti, daug metanti tritaškių, turinti aukštaūgių, kurie gali išplėsti aikštę ir pataikyti tritaškius, todėl reikės taikyti specialią gynybą. Veikiausia nieko naujo nepasakysi, negalime veltis į taškų lenktynes, reikia juos pristabdyti ir išnaudoti prieš juos jų pačių gynybą“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Jis pažymėjo, kad jau trečiadienį vakare pradėjo ruošti komandą, kad greičiau užmirštų pergalę prieš „Monaco“, dėtų 100 proc. jėgų į poilsį ir tinkamą mitybą.

„Aišku, šis etapas sunkus psichologiškai, bet neturime kito pasirinkimo. Norėtųsi, kad būtume anksčiau užsitikrinę vietą atkrintamosiose varžybose, bet yra, kaip yra, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas. – Gerai, kad galime kontroliuoti įvykius, turime palankų tvarkaraštį. Komandos nusiteikimas nuteikė džiuginančiai. Tikiuosi, neužriesime nosies ir iškovosime pergalę.“

Kauno ekipoje dirba psichologas, bet, pasak trenerio, jis labiau padeda išsikeliant tikslus prieš sezoną, ilgalaikėje perspektyvoje, o dabar jo įsikišimas jau būtų perteklinis šalia viso taktinio ir fizinio pasirengimo.

Trečiadienį „Valencia“ pralaimėjo Belgrade dideliu skirtumu, tačiau tai, K. Maksvyčio nuomone, neatspindi rungtynių eigos: „Nebuvo „Valencia“ tokia bloga, kaip rodo rezultatas. Toks skirtumas atsirado tik pačioje pabaigoje. Valensijos komanda pavojinga, su daug opcijų, greita, metanti tritaškius. Nereikėtų jos vertinti pagal paskutines rungtynes.“

K. Maksvytis teigė, kad būsimi varžovai teorinių galimybių prasibrauti į atkrintamąsias varžybas vis dar neprarado, tad kabinsis bet kokio šiaudo.

O kaip vertina „Žalgirio“ šansus nukonkuruoti artimiausius varžovus po pergalės prieš Monako klubą?

„Visų pirma turime patys viską laimėti. Virš mūsų yra trys ar keturios komandos, kurios pavejamos ir pora komandų žemiau „Žalgirio“, kurios dar gali įsiterpti. Tai skaičiavimas yra kol kas tik vienas – kaip mums laimėti artimiausias rungtynes“, – pabrėžė K. Maksvytis.

Pirmose tarpusavio rungtynės Valensijoje „Žalgiris“ triumfavo 80:76.

Iki Eurolygos reguliariojo sezono pabaigos likus trims turams „Žalgiris“ ir toliau stumdosi su Vitorijos „Baskonia“ (abu po 16-15) dėl aštuntos pozicijos.

Tiesa, tik viena pergale daugiau turi Belgrado „Partizan“ (17-14), tačiau tiek baskų, tiek ir serbų pusėje – tarpusavio pranašumas, tad finišuoti su šiais klubais lygiai kauniečiams yra ne variantas, reikia juos aplenkti.

Į TOP-8 besitaikančių žalgiriečių laukia trys finalai: namų arenoje – su Valensijos „Basket“ (kovo 31 d.) ir Tel Avivo „Maccabi“ (balandžio 6 d.), o svečiuose – su Miuncheno „Bayern“ (balandžio 14 d.).

„Baskoniai“ liko mačai su „Fenerbahče“ ir Vilerbano ASVEL bei pas Pirėjo „Olympiakos“.

„Partizan“ dar kausis su Madrido „Real“, pas „Monaco“ ir su Atėnų „Panathinaikos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją