Pilnutėlių tribūnų palaikomi prieniškiai ketvirtadienį laikėsi pustrečio kėlinio, bet tuomet baterijos išseko.

Vyriausios LKL komandos amžiaus vidurkis – 30 metų. Ir „Skycop“ gali dėkoti ekipos paraiškoje esančiam 18-mečiui Ernestui Mankauskui už tai, kad skaičiai nėra dar didesni.

Stigo šeimininkams ne tik jaunatviškų plaučių, bet ir įprasto ginklo.

„Pataikydami tritaškius 25 proc. tikslumu sunkiai galime atsilaikyti prieš Eurolygos komandą, – mačą komentavo V. Šeškus. – Rodos, buvome pasiruošę, bet jie „nukirsdavo“ mūsų derinius. Gindamiesi vyrai tikrai gerai sužaidė, neskaitant vienos atkarpos, kai aikštėje buvo dauguma užsieniečių, ir subyrėjome. Bet čia galiu pasakyti viena: žaidėme namuose, o „Žalgiris“ mus atvirai mušė. Visur žaidė ties pražangos riba. Pavyzdžiui, prieš Martyną Gecevičių – tiesiai prieš mūsų atsarginių suolą, todėl gerai mačiau. O mums baudas visąlaik fiksuodavo, net lengvesnes.“

Ant arbitrų Prienų klubo vairininkas apmaudą liejo tiek rungtynių metu, tiek joms pasibaigus.

„Buvo daug abejotinų momentų, teisėjai keitė savo sprendimus. Suprantu, kad pradžia sezono. Mes dar bandome įsivažiuoti, norėtųsi, kad ir teisėjai įsivažiuotų.

Žaidžiant namuose norėtųsi kitokio teisėjavimo. Nors ir esame įpratę, kad rungtyniaujant prieš mūsų elitines komandas teisėjai pasidaro kažkokie kitokie. Paskutinė ataka buvo geras pavyzdys. Skirtumas jau – didžiulis, jeigu esi protingas teisėjas, emocijų nebekaitinsi. „Žalgiris“ nieko nebesakys, ir mes būsime laimingi. Bet ne, paima ir techninę pražangą švilpia. Jų gal tris iš viso gavome. Nesakau, kad pralaimėjome dėl teisėjų. Bet kadangi tai – pirma proga juos pakritikuoti, tai ir naudojuosi. Juk mokėti nereikės“, – kvatojosi V. Šeškus.

– Tikėjotės labiau pasipriešinti „Žalgiriui“? – Krepšinis.lt paklausė „Skycop“ stratego

– Visada galvojau taip: jeigu mums gera diena, o jiems – prasta, prieš tokius varžovus namuose galime laimėti. O šįkart norėjosi bent jau garbingai susikauti. Darėme tai beveik tris kėlinius. Iki to momento, kai Kšyštofas Lavrinovičius gavo nesportinę pražangą. Buvo pilnos tribūnos žiūrovų, norėjosi, kad intriga liktų iki galo. Neišėjo, bet ką padarysi.

Galbūt galima taip pat pasakyti, kad nepasitikėjau atsarginiais. Bet supraskite: išleisdavau juos, ir žaidimas pakrikdavo. Bent jau man tai labai jautėsi. Puolimas dar kaip puolimas, bet gynyba... Nesinori kritikuoti, bet žaidėjų klasė skiriasi, ypač – mąstymas.

Pavyzdžiui, Ovidijus Varanauskas labai stengėsi, bet kartais priimdavo tokius sprendimus... Davis Lejasmeieris, pabėgiojęs dvi ar tris minutes, jau nebegali žaisti vienodu pajėgumu, turbūt dar jaučia nugaros problemas. Austinas Ariansas padarė tris grubias klaidas gindamasis, žaidė labai blogai. Lietuviai viską darė, kaip susitarėme, labai neblogai, o išėję atsarginiai – ne. Gal tai – sutapimas, gal užsisėdėjo ant suolo, nežinau.

– Kiek jūsų puolimo sėkmės sudaro M. Gecevičius, kuris šiandien buvo neutralizuotas?

– Dar kai žaisdavo prieš „Lietuvos rytą“, „Žalgiris“ tuo pasižymėjo. Su snaiperiais taip ir reikia tvarkytis, reikia neleisti jiems įmesti pirmo metimo. Jie taip ir elgėsi, keitėsi ginamaisiais. O mūsų puolime kamuolys „stovėjo“. Nežinau, ar treniruotis daugiau reikia, ar bausti žaidėjus. Bet pradėsi senelius bausti, tai išvis nieko nebus (juokiasi – Krepšinis.lt).

– Šarūnas Jasikevičius pavadino „Skycop“ realiu pretendentu į prizinę vietą. Kaip vertinate savo galimybes?

– Manau, anksti kalbėti. Matote, kiek komandų pretenduoja ne tik į ketvertą, bet ir į aštuonetą. Utena stipri, Panevėžys su tokia sudėtimi turėtų atsigauti, netikiu, kad Pasvalys taip ir toliau žais. Ką kalbėti apie Klaipėdą. O dar pasižiūrėkite, kaip žaidė Kėdainiai, koks noras, aistra. Nematau autsaiderių. Pasakykite, kas jie tokie? Prienai?

– Galbūt važiuosite pasižiūrėti autsaiderių į Jonavą, kur savaitgalį kontroliniame turnyre vėl žais buvę jūsų auklėtiniai broliai Ballai?

– Jiems ten ir žaisti, kur po 140 taškų sumeta... (šypsosi – Krepšinis.lt)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)