Vilniaus „Ryto“ komanda antradienį žengė antrąjį žingsnį LKL finalo link. G. Žibėno auklėtiniai svečiuose 82:67 (21:25, 22:16, 18:10, 21:16) įveikė Jonavos „CBet“ ir pusfinalio serijoje iki trijų pergalių pirmauja jau 2:0.

Trečiasis ir galimai lemtingas mačas vyks ketvirtadienį sostinėje.

„Skysta pradžia labai, žaidėme vieni, ypač gynyboje. Davėme daug pasitikėjimo Jonavai, o antroje rungtynių pusėje perlaužėme mačą gynybos dėka. Komandinė pergalė, žaidėjai įdėjo daug energijos ir išeikvojo daug jėgų.

Svarbi pergalė, labai džiaugiamės ir didžiuojamės.

Kažkur norisi daugiau kokybės, bet tai yra pusfinalis, matome su kokia energija ir kontaktu žaidžia varžovai, užmėtyti kepurėmis tikrai nesitikime”, – po pergalės sakė G. Žibėnas.

Jis taip pat išreiškė viltį, kad būtent šios rungtynės atvers akis auklėtiniams.

„Tikiuosi, kad šiandien buvo lūžio rungtynės, kai žaidėjai suprato, kaip galime kažką pasiekti – tai per juodą darbą kartu”, – sakė „Ryto” treneris.

„CBet“ komandai labai koją kišo netaiklūs tolimi metimai – tikslą siekė tik 3 iš 28 (11 proc.). Ne ką geriau atakuota ir nuo baudų metimo linijos – 10 iš 21 (47 proc.).

Jonavos ekipos treneris Virginijus Šeškus sakė absoliučiai nesuprantantis, kodėl auklėtiniai rodo tokį prastą taiklumą – nuovargio faktoriui to suversti negali.

„Šypsausi kažkiek iš nevilties. Nežinau, ar buvo mano karjeroje tokios rungtynės, kad būtų tritaškių taiklumas dešimt procentų, o baudų keturiasdešimt. Vyrams pasakiau, kad jūs praleidžiate galimybę žaisti finale.

Jau žegnotis pradėjau, kai įmetėme trečią tritaškį. Jie akivaizdžiai mums leidžia mesti, o mes negalime nubausti”, – nevilties kupinu balsu kalbėjo V. Šeškus.

Ieškodamas atsakymo jis grįžo į ketvirtfinalio seriją, kurioje „Cbet” sensacingai eliminavo Alytaus „Wolves”.

„Sunku kalbėti, nes matau, kad mes galime žaisti. Gal jau mes laimėjome savo finalą prieš vilkus, bet dabar tikrai turime šansų. Blogai žaisdami tiek Vilniuje, tiek Jonavoje mes vis tiek būname rungtynėse. Mums tik reikia vieno dalyko – pataikyti.

Gal per daug tų emocijų išlieta per ketvirtfinalio rungtynes”, – svarstė V. Šeškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją