Penktadienį „Gran Canaria Arena“ tribūnose ne kartą garsiai suskambo „Žalgirio“ skanduotės, tačiau galiausiai jas pakeitė ispaniškos pergalės dainos ir vieningai nuvilnijęs juokas, kai paskutiniosios minutės pertraukėlės metu arenos kube buvo parodytas greta aikštelės saldžiai miegantis „Gran Canaria“ atributika papuoštas kūdikis.

Taip pat kaip ir rungtynių pabaigos neišlaukęs mažylis, Las Palme buvo užliūliuotas ir „Žalgiris“. Tas pats „Žalgiris“, kuris buvo laimėjęs keturis iš pastarųjų penkių Eurolygos mačas. Tas pats „Žalgiris“, kurį „Gran Canaria“ žaidėjai, treneriai ir vadovai prieš rungtynes taip nuosekliai vadino visa galva aukštesniu elitiniu Europos klubu.

Po sunkaus 6 valandų skrydžio ditirambų lavina ir virš 20 laipsnių besilaikančia vasariška šiluma gruodžio pabaigoje „Žalgirį“ sutikusios Gran Kanarijos svetingumas baigėsi jau pirmąją rungtynių minutę. Kad ir kiek buvo akcentuojamas Las Palmo ekipos greitis, kauniečiai atrodė jam nepasiruošę ir iškart paleido varžovus į priekį 2:8.

„Seniai jau mačiau mūsų komandą tokią, be energijos. Nesilaikant taip žaidybinio plano... Negalvoju, kad buvome nusipelnę pergalės. Seniai nebuvau taip nusivylęs visa situacija ir tuo, ką mes atsinešėme. Ko gero nesugebėjau priversti komandą suprasti, kad čia bus labai sunku. Nesugebėjau žaidėjams įpūsti energijos“ – po mačo kalbėjo Š. Jasikevičius.

66:73 pralaimėjęs „Žalgiris“ prieš prasčiausiai besiginančią Eurolygos komandą sužaidė pačias nerezultatyviausias sezono rungtynes. Nors gana kukliu pataikymu krepšį atakavę ispanai taip pat nespindėjo rezultatyvumu, iki pertraukos vos 26 taškus pelnęs Kauno klubas buvo visiškai bedantis. Prie to itin svariai prisidėjo klaidos, kurių per pirmuosius du kėlinius svečiai padarė 11.

„Pirmoje mačo pusėje mėtėme kamuolį bet kur. Daug kamuolių slydo. Negerai žaidėme, todėl toks ir rezultatas. Ką čia daugiau bekalbėsi... Davėme žaisti taip, kaip jie norėjo. Blogai žaidėme pikenrolą, jie užbėgo... taip ir gavosi. Turėjome pasiimti tą tašką, bet nepasiėmėme“, – sakė daugiausiai minučių (30) ant parketo praleidęs Marius Grigonis.

Š. Jasikevičius po buksuojančios ir traumų kamuojamos Las Palmo komandos smūgio neslėpė milžiniško nusivylimo. Ilga kelione ir savomis traumomis teisintis nenorėjęs treneris po mačo neilgai užtruko žaidėjų rūbinėje, pasakė, jog šie pralaimėjo silpnesnei komandai, o bendraudamas su žurnalistais aiškino, kad jo parengtą rungtynių planą suprato tik Rokas Jokubaitis.

„Mes galėjome laimėti su šia komanda. Nemanau, kad buvo kažkas tokio, ko mes nelaukėme. Vienas dalykas yra ruoštis, o visai kitas dalykas yra perteikti tai aikštelėje. Mes to nesugebėjome. Pirmas 25 minutes tai buvo absoliutus atvirkštinis vaizdas to, ką mes ruošėme, ką diegėme žaidėjams. Ypač nuvylė įžaidėjai. Iš visų galbūt Rokas laikėsi žaidybinio plano, bet gaila, kad kartais jam kamuolys išslydo iš rankų. Tai yra atleidžiama“, – teigė Š. Jasikevičius.

Strategas po pertraukos R. Jokubaičiu pasitikėjo labiau nei po traumos į rikiuotę grįžusiu Nate'u Woltersu. 18-metis atakų organizatorius rungtyniavo kartu su kitais jaunaisiais žalgiriečiais Laurynu Biručiu ir netgi debiutavusiu Eriku Venskumi, o tokią rotaciją Š. Jasikevičius aiškino kitų žaidėjų nesugebėjimu rungtyniauti pagal planą bei nuovargiu.


„Norėjosi surasti žaidėjus, kurie tą planą galėtų vykdyti.. Kartais ieškodavome tų žaidėjų keitimais, kartais neturėdami keitimų žaidėme su tais, kurie nesilaikė plano“, – teigė treneris, kuris nedvejodamas jaunimu pasitikėjo ir itin svarbiais momentais: kai „Žalgiris“ vienintelį kartą persvėrė rezultatą savo naudai ar kai ketvirtame kėlinyje sumažino atsilikimą iki 5 taškų.

„Buvo likę nedaug laiko iki ketvirčio galo ir reikėjo pataupyti tuos žaidėjus, kurie jau buvo numirę. Mums reikia mesti jaunus žaidėjus, nes neturime vyresnių“, – apie rekordines jaunųjų žaidėjų minutes kalbėjo Š. Jasikevičius, nepaisant to, jog šie rungtyniavo ne tik kėlinių pabaigose, o kibiai varžovų dengtas lyderis Brandonas Daviesas iki trečiojo ketvirčio galo buvo žaidęs mažiau nei L. Birutis.

Pastarasis, beje, fiksavo karjeros Eurolygoje rezultatyvumo ir naudingumo rekordus per 15 minučių pelnydamas 8 taškus bei surinkdamas 7 naudingumo balus.


Spalį kalbėjęs apie tai, jog „Žalgiris“ turi iš naujo tapti pernykščiu žvėrimi, pastaruoju metu Š. Jasikevičius jau regėjo bundančio žvėries požymius, tačiau skersai kelio procese stojo traumos. Panašu, jog pabudimo reikės laukti bent jau tol, kol pasveiks traumuoti žaidėjai, o vien kelį susižeidęs Leo Westermannas negalės rungtyniauti apie mėnesį.

„Komandos augimas kažkuriuo momentu tikrai pasireiškė ir matėsi labai daug pozityvių ženklų, kuriuos dabar absoliučiai sustabdė traumos. Nesiteisinsiu traumomis dėl šio pralaimėjimo, bet kalbant apie komandos augimą – traumos mus labai stabdo. Čia gyvenimas. Reikia iš to išlipti. Reikia per save persilaužti, reikia duoti daugiau energijos“, – pasakojo Š. Jasikevičius.

Las Palme taip trūkusios energijos ir iš šio neužkariauto kurorto parsivežamo sportinio pykčio ypatingai reikės po savaitės, kai „Žalgiris“ pradės 2019 metų kovas principiniu mūšiu namuose su Maskvos CSKA.

Eurolygos rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmestų, praleistų taškų santykis):

1.Fenerbahče141134
2.Real123172
3.CSKA11482
4.Anadolu Efes9656
5.Olympiakos9654
6.Bayern87-5
7.Barcelona87-12
8.Žalgiris7812
9.Armani Olimpia784
10.Baskonia782
11.Panathinaikos78-6
12.Gran Canaria69-100
13.Maccabi510-31
14.Chimki510-47
15.Budučnost312-176
16.Daruššafaka213-139

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)