Tokia išvada peršasi pažvelgus į rungtynių protokolą.

Atsakomąjį mačą VDU krepšininkai laimėjo net 164:122 (43:31, 33:36, 48:25, 40:30), tačiau įspūdingas ne tik rezultatas.

Įdomu tai, kad beveik visus taškus nugalėtojai rinko tritaškiais – jų VDU žaidėjai išmetė net 122, iš jų net 53 pasiekė tikslą. Nesunku paskaičiuoti, kad tokiu būdu pelnyti net 159 taškai.

Argi tai normalu? Man asmeniškai tai yra nesuprantami dalykai. Kam taip elgtis? Aš per 30 metų trenerio darbą nieko panašaus nesu regėjęs. Tai kažkoks absurdas.
Robertas Ragauskas

Likusius 5-is taškus VDU studentai pelnė baudų metimais.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Rokas Stankevičius, pelnęs 33 taškus(11/15 trit.!), ne mažiau įspūdinga ir ktų statistika.

Regimantas Miniotas pridėjo 24 taškus (7/11 trit., 3/3 baudos), Ignas Labutis pelnė 21 tašką (7/14 trit.), Marijus Užupis – 20 taškų (6/15 trit., 2/2 baudos).

Pralaimėjusių gretose išsiskyrė Lukas Žukauskas – 32 taškai, Aldas Gedeika – 22, Mindaugas Čibiras – 20 taškų. VDU-ŽŪA ekipa vertėsi 7-iais krepšininkais.

VDU krepšininkai prieš atsakomąją ketvirtfinalio kovą turėjo solidų pranašumą, nes pirmąsias rungtynes „Vakarų“ diviziono reguliaraus čempionato nugalėtojai, Arūno Juknevičiaus auklėtiniai svečiuose laimėjo 125:93 (23:24, 30:24, 30:23, 42:22).

„Jau mačiau internete pasipylusius komentarus, kad neva buvo specialiai pasityčiota iš VDU-Žemės ūkio akademijos komandos. Nieko panašaus.

Tiesiog šįkart, lyg tyčia, susirinko mūsų pati stipriausia komanda, o VDU-ŽŪA žaidė be kelių svarbių žaidėjų. Pasityčioti ar pažeminti specialiai tikrai nieko neplanavome.

Gavosi kaip tam tikras šou – tarsi žvaigždžių dienos rungtynės“, – LSKL.lt sakė VDU treneris Arūnas Juknevičius.

Pasiteiravus, kodėl nebuvo mesta nė vieno dvitaškio iš žaidimo, VDU treneris atsakė: „Žaidėjai taip nusprendė, o aš nieko jiems nenurodinėjau, nesikišau į jų žaidimą. Matėme, kad esame stipresni ir bet kokiu atveju laimėsime, juolab, kad ir pirmose ketvirtfinalio rungtynėse susikrovėme solidų pranašumą.“

VDU-ŽŪA ekipa, kaip ir pirmose ketvirtfinalio rungtynėse, kovojo be savo trenerio Roberto Ragausko. Pastarasis po sunkios kojos operacijos atlieka reabilitaciją Birštone.

Susisiekus su R. Ragausku, šis teigė jau matęs rezultatą ir telefonu apie tai jau spėjo išgirsi daug įvairių nuomonių.

„Argi tai normalu? Man asmeniškai tai yra nesuprantami dalykai. Kam taip elgtis? Aš per 30 metų trenerio darbą nieko panašaus nesu regėjęs. Tai kažkoks absurdas. Jei matai, kad esi visa galva pajėgesnis, kam reikia tyčiotis?“, – savo nuomonę išsakė R. Ragauskas. – Gal specialiai už kažką yra kerštaujama?“, – retoriškai klausė strategas.

VDU-Žemės ūkio akademijos (VDU-ŽŪA) komanda „Rytų“ divizione reguliariajame sezone užėmė ketvirtą vietą.

Neapsieita ir be staigmenų

Pirmadienį paaiškėjo visos pusfinalio dalyvės, kurios tęs kovą dėl Didžiosios LSKL taurės. Be daugkartinių LSKL čempionų Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkų į pusfinalį pateko praėjusio sezono bronziniai prizininkai Lietuvos sporto universiteto (LSU) atstovai, Kauno technologijos universiteto (KTU) studentai ir Vilniaus universiteto (VU) krepšininkai.

Neapsieita ir be staigmenų – sostinėje antausį nuo Vilniaus universiteto (VU) ekipos patyrę praėjusio sezono vicečempionai Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkai liko už LSKL finalo ketverto ribos.

Mindaugo Stašio treniruojami klaipėdiečiai pirmąsias LSKL ketvirtfinalio rungtynes Klaipėdoje laimėjo vos 5 taškų skirtumu – 69:64 (23:11, 15:22, 14:16, 17:15), tačiau atsakomosiose rungtynėse sostinėje lyg ant bangos žaidę VU studentai atsirevanšavo su kaupu – 76:58 (17:11, 18:15, 17:15, 24:17) ir eliminavo uostamiesčio ekipą iš kovos dėl LSKL medalių.

LSKL pusfinalyje VU susitiks su VDU ekipa, o kitoje poroje kausis LSU ir KTU ekipos.

Pusfinalio nugalėtojas paaiškės po dvejų rungtynių. Pirmosios pusfinalio rungtynės vyks sausio 28 dieną (pirmadienį) žemesnę vietą reguliariajame čempionate užėmusių komandų – VU ir KTU aikštelėse. Atsakomosios pusfinalio rungtynės – vasario 4 dieną (pirmadienį).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)