Lietuvos krepšininkai tik paskutiniosiomis susitikimo minutėmis Klaipėdoje palaužė vengrų pasipriešinimą, o pagrindines savo komandos problemas įvardinęs D. Adomaitis teigė, kad agresyvumas buvo ne tik pozityvus dalykas, bet ir bėda, leidusi varžovams mesti daug baudų metimų.

Pergalė! #mesuzlietuva

A post shared by Lietuvos krepšinio federacija (@krepsinionamai) on Feb 23, 2018 at 11:31am PST

„Sveikinu komandą. Ji parodė energiją, kurios mums ir reikėjo iš šių jaunų žaidėjų. Buvome agresyvūs, bet kai esi pernelyg agresyvus, darai klaidų. Keturis kartus nuėjome ne ten, kur reikia. Jie už tai mus baudė iš karto. Antroje pusėje didelė problema buvo agresyvumas prieš žaidėjus, todėl antroje pusėje jie metė per daug baudų metimų.

Kiekvienas įnešė savo indėlį. Ar tai būtų rinktinės naujokai, ar senbuviai. Galiu tik pagirti žaidėjus už jų darbą, atmosferą.
Dainius Adomaitis

Puolime užpuolame, bet gynyboje siunčiame juos prie baudų metimo linijos. Čia buvo didžiausia problema. Bet geriau turėti agresyvius žaidėjus, kurie nori, nei turėti pasyvius, kuriuos reikia versti kažką daryti. Puolime dalinomės kamuoliu labai gerai, kartais net per daug. Be to, mūsų darbas po krepšiu buvo tobulas“ – kalbėjo D. Adomaitis.

Kalbėdamas apie individualius savo auklėtinių pasirodymus, D. Adomaitis džiaugėsi visų žaidėjų atsidavimu bei džiaugėsi neprašovęs, kai nusprendė pakviesti į rinktinę Žygimantą Janavičių, kuris į Vengrijos nacionalinės komandos krepšį įmetė 5 taškus, o taip pat atliko 5 rezultatyvius perdavimus bei patikimai rungtyniavo gynyboje.

„Kiekvienas įnešė savo indėlį. Ar tai būtų rinktinės naujokai, ar senbuviai. Galiu tik pagirtis žaidėjus už jų darbą, atmosferą. Kalbant apie mūsų sudėties pokyčius, svarbiausia, kad norėjome turėti vieną perimetro žaidėją, kuris būtų geras gynėjas. Ž. Janavičius šiandien labai gerai savo pareigas atliko tiek organizuodamas atakas, tiek ir besigindamas“, – sakė strategas.

D. Adomaitisi pasidžiaugė sėkmingai į rinktinę sugrįžusiu Mariumi Grigoniu, kuris nuo pirmųjų mačo minučių ėmėsi iniciatyvos ir iš viso surinko 13 taškų. Treneris taip pat buvo patenkintas ir tuo, ką per trumpas atkarpas aikštelėje nuveikė rinktinės kapitonas Kšištofas Lavrinovičius bei teigė nežinantis, ar 38-erių krepšininkas išbėgs ant parketo kitose rungtynėse.

„Marius žaidė gerai. Kaip ir visi, jis turėjo problemų su pražangomis, nes žaidė agresyviai. Marius yra vienas pagrindinių žaidėjų, kuris ir turi imtis iniciatyvos. Šiandien jis puikiai tai darė. Kšištofas įnešė tai, ko reikėjo. Norėjome išnaudoti jo privalumus ir tai padarėme. Leisime Kšištofui pačiam nuspręsti, kada jis baigs karjerą. Jis turbūt dar ilgai ilgai žais“, – šypsojosi D. Adomaitis.

Treneris pridūrė, jog dėl dvyliktuko pirmadienio rungtynėms su Kosovu bus apsispręsta šeštadienį bei paaiškino, kodėl Klaipėdos „Švyturio“ arenos tribūnos nebuvo sausakimšos.

„Ne nuo mūsų priklauso, žiūrovai ateis ar ne. Gal Klaipėda persisotino krepšiniu. Gal per daug Klaipėdai krepšinio vienu momentu. Dar matote, koks oras. Kai kurie gal dėl oro pabijojo atvažiuoti. Vienu metu vyksta ir rinktinės rungtynės ir Eurolygos rungtynės. Fanams tai tikrai nėra gerai“, – dėstė D. Adomaitis.

Pralaimėjome, todėl esu liūdnas, bet žinau, kad Lietuvos komanda yra stipresnė už mus. Mūsų komandoje daug pasikeitimų, daug jaunų žaidėjų. Turime toliau sunkiai dirbti.
Stojanas Ivkovičius

Vienas geriausių žaidėjų Lietuvos rinktinės gretose šįkart buvo pirmajame atrankos lange blankiai atrodęs Rokas Giedraitis, kuris į vengrų krepšį įmetė 12 taškų. Puolėjas spaudos konferencijoje teigė, jog komandos nariai dažnai gynyboje padėdavo vieni kitiems, o tai leido varžovams dažnai mesti tritaškius laisviems.

„Sunkios rungtynės. Jie pataikė daug tritaškių, tačiau parodėme gerą energiją ir todėl laimėjome rungtynes. Viskas buvo gerai, dabar žiūrėsime į priekį. Daug vienas kitam padėdavome, tai turėjo savo kainą ir suteikdavo galimybę kitiems mesti laisviems. Kalbant apie mano pasirodymą, aš tiesiog noriu laimėti, parodyti energiją ir tai, kad galiu žaisti“, – kalbėjo R. Giedraitis.

Tuo metu Vengrijos rinktinės strategas Stojanas Ivkovičius pasveikino nugalėtojus ir pripažino jų pranašumą: „Sveikiname lietuvius. Pralaimėjome, todėl esu liūdnas, bet žinau, kad Lietuvos komanda yra stipresnė už mus. Mūsų komandoje daug pasikeitimų, daug jaunų žaidėjų. Turime toliau sunkiai dirbti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)