Du kauniečiai nacionalinėje komandoje praleido daugiau nei po tuziną metų, bet net ir jie neprisimena laikų, kai Lietuvos rinktinė buvo atsidūrusi tokioje situacijoje.

D. Maskoliūnas – jau šeštas treneris per veteranų karjeras nacionalinėje ekipoje. Tačiau visais ankstesniais kartais susipažinti su nauju specialistu komanda turėdavo mėnesį ar daugiau, kuomet ilgose pasirengimo stovyklose ir kontrolinėse rungtynėse ruošdavosi vasaros krepšinio turnyrams.

O Dainių Adomaitį pakeitęs D. Maskoliūnas nušlifuoti naujųjų auklėtinių žaidimą turi vos per keturias treniruotes.

Permainos rinktinės stratego poste atėjo prieš Europos čempionato atrankos varžybas, po ilgos pertraukos vėl įspraustas į klubų sezono kalendorių.

Lietuviai pasirodymą pradės penktadienį išvykoje su Belgija, o ateinantį pirmadienį Vilniuje priims Čekiją.

„Esame favoritai, bet jei atsipalaiduosime, visokių gali būti intrigų“, – sakė J. Mačiulis.

Puolėjas už kitų nugarų nesislapsto – anot jo, būtent labiausiai patyrę ne stipriausios sudėties rinktinės žaidėjai atsakingi už tai, kad nemalonumų būtų išvengta.

Tik šįkart iš tos patirties naudos mažiau nei kitais atvejais.

„Dabar rinktinės žaidimo sistema visiems vienodai nauja, nauji deriniai. Anksčiau senbuviai galėdavo patarti, dabar visi turime mokytis. Gal tik pats mūsų buvimas čia nuima truputį įtampos nuo jaunimo pečių, nes daugiau atsakomybės vis tiek tenka mums“, – svarstė J. Mačiulis.

Ką senbuviai gali pasakyti apie naujo savo vairininko žaidimo filosofiją ir jiems keliamus reikalavimus?

„Turėjome dar tik vieną treniruotę, tad labai sunku komentuoti. Gal rungtynėse tai išryškės labiau. Kol kas matyti, kad šioje komandoje nėra aiškiai išreikštų lyderių, todėl bandysime laimėti komandiniu krepšiniu – kaip visada, turbūt nieko naujo“, – samprotavo M. Kalnietis.


„D. Maskoliūnas ilgai nedirbo vyriausiuoju treneriu, tad turi progą pasirodyti, prisiminti tas pareigas. Žiūrėsime, kaip veiks jo sistema – kol kas viskas dar nauja, reikės laiko apsiprasti“, – neskubėjo vertinti ir J. Mačiulis.

Po dviejų atrankos rungtynių nacionalinė ekipa vėl išsiskirstys ir antrą kartą susiburs vasarą, prieš olimpinės atrankos turnyrą Kaune – tuomet jau su visomis pajėgomis iš Eurolygos ir NBA.

„Dabar išmoksime derinius, o po dviejų dienų juos pamiršime, nes reikės žaisti pagal klubų schemas. Bet kažkur pasąmonėje vis tiek išliks trenerio norai ir nurodymai, smulkios detalės, kurias jis dabar mums išaiškino. Vėl susirinkę jas perprasime greičiau nei tie, kurie vasarą turės pradėti nuo nulio“, – gauti naudos iš pirmos pažinties su D. Maskoliūnu vylėsi J. Mačiulis.

Pastarasis į antradienį prasidėjusią trumpą rinktinės stovyklą turėjo atvykti bene laimingiausias iš visų.

Mat jo atstovaujamas Atėnų AEK klubas sekmadienį penktą kartą istorijoje iškovojo Graikijos taurę, finale 61:57 įveikęs Patrų „Promitheas“.

„Sezoną mums jau dabar galima laikyti kaip ir pavykusiu. Tokį trofėjų mūsų klubas tikrai ne kasmet laimi“, – patenkintas buvo J. Mačiulis.

Tuo metu M. Kalniečiui šiame sezone teko išgyventi daugiau liūdnų akimirkų. Krasnodaro „Lokomotiv“ (Rusija) klubas, prie kurio lapkritį prisijungė ir kitas Lietuvos rinktinės atstovas Mindaugas Kuzminskas, jau po pirmo etapo pasitraukė iš Europos taurės varžybų.

Kita vertus, tai tik padėjo apsispręsti dėl planų per Europos čempionato atrankos varžybų „langą“.

„Po praėjusio pasaulio čempionato buvo nusivylimo, bet praėjo kiek laiko, nusiraminome. Dar ir varžybų tvarkaraštis mūsų klubui praretėjo.

Pirma sezono dalis „Lokomotiv“ buvo prasta, tik įvykus permainoms klube (Luca Banchi trenerio pareigose pakeitė Jevgenijus Pašutinas – Krepšinis.lt), prisijungus M. Kuzminskui pradėjome stipriai kilti aukštyn. Pastaruoju metu nuotaikos labai geros, tik turime mažokai rungtynių. Žaidimas, rezultatai dabar mus visus tenkina, žiūrėsime, kaip seksis toliau“, – komentavo M. Kalnietis.

Primename, kad 2021 metų Europos čempionato atrankos C grupėje dar kovos Danijos krepšininkai. Į finalinį etapą iškops dvi geriausios komandos kartu su šeimininkų teisėmis čempionate dalyvausiančiais čekais.

Lietuvos rinktinės sudėtis:

Mantas KalnietisKrasnodaro „Lokomotiv“
Žygimantas JanavičiusKlaipėdos „Neptūnas“
Rokas JokubaitisKauno „Žalgiris“
Tomas DimšaPanevėžio „Lietkabelis“
Paulius ValinskasPanevėžio „Lietkabelis“
Jonas MačiulisAtėnų AEK
Mindaugas KuzminskasKrasnodaro „Lokomotiv“
Arnas ButkevičiusVilniaus „Rytas“
Gytis MasiulisKlaipėdos „Neptūnas“
Donatas MotiejūnasŠanchajaus „Sharks“
Laurynas BirutisPrienų „Cbet“
Eimantas BendžiusVilniaus „Rytas“
Martynas SajusPanevėžio „Lietkabelis“


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)