Prieš mėnesį filmuotis įtemptame šešių dalių trileryje „Neįmanoma misija: Eurolygos atkrintamosios“ pradėjo ir Kauno „Žalgiris“ su Thomu Walkupu bei kitomis pirmo ryškumo žvaigždėmis priešakyje.

Pirmos keturios dalys – pergalės prieš „Gran Canarią“, „Bayern“, „Maccabį“ ir „Daruššafaką“ – buvo susuktos labai greitai ir kokybiškai, liko dar dvi, nuo kurių ir priklausys galutinė filmo sėkmė: kitą savaitę žalgiriečius kameros fiksuos Pirėjuje, o dar kitą – Madride.

Tam, kad neįmanoma misija visgi virstų įmanoma, „Žalgiriui“ abiejose šiose filmavimo aikštelėse reikia pasirodyti nepriekaištingai ir į Kauną parsivežti dvi pergalingas kino juostas. Tik tokiu atveju sudėtingas kaskadinis triukas – pavyti jau įsibėgėjusio atkrintamųjų traukinio paskutinį vagoną ir įšokti pro vos vos praviras jo duris – galėtų pavykti. Tiesa, čia jau net nebe viskas priklausys vien tik nuo paties kaskadininko.

Krepšinis.lt likus dviem turams iki Eurolygos reguliariojo sezono atomazgos apžvelgia visus realius scenarijus, kurie leistų „Žalgiriui“ nustebinti kino ir krepšinio kritikus bei dramatiškai vis dėlto patekti į aštuonių vagonų ekspresą, vežantį į atkrintamąsias.

Kadangi po penktadienio batalijų vienintelis scenarijus, pagal kurį „Žalgiris“ (13/15) dar teoriškai gali aplenkti Vitorijos „Baskonią“ (15/13), dabar yra toks, kad būtina, jog su vienodu rezultatu finišuotų ne tik šios abi komandos, bet ir Pirėjo „Olympiakos“ ekipa, kurią kitą savaitę žalgiriečiai turėtų nugalėti bent 18 taškų skirtumu (tam, kad išsiveržtų į priekį skaičiuojant visos šios trijulės tarpusavio taškų skirtumą), o septintą vietą uzurpavusiam Atėnų „Panathinaikos“ (15/13) klubui liko du namų mačai, kurie iš esmės nieko nelems jų varžovams – Madrido „Real“ bei Podgoricos „Budučnost“ – variantams, kaip Šaro vyrai galėtų palikti sau už nugaros baskus arba PAO, didesnio dėmesio neskirsime.

Verta paminėti tik tai, kad „Žalgirio“ fanai dabar kaip tik turėtų linkėti sėkmės „Baskoniai“, kurios laukia susitikimai su Stambulo „Anadolu Efes“ (N), jau užsitikrinusia ketvirtą vietą, ir Maskvos CSKA (I), beveik nebepajudinima nuo antrojo laiptelio, nes, jeigu baskai nebelaimėtų nė vieno mačo, jie Lietuvos čempionams kaip reikiant sumaišytų kortas prireikus skaičiuoti visų po vienodai pergalių surinkusių komandų tarpusavio rezultatus.

Realiai paskutinė laisva vieta prie lango išsvajotame TOP 8-tuke, į kurią dar iš tiesų gali pagrįstai papretenduoti žaliai balti – aštunta. Tačiau į ją, be kauniečių, kėsinasi dar keturi potencialūs keleiviai: Milano „Armani“ (14/14), „Olympiakos“ (14/14), Miuncheno „Bayern“ (13/15) ir Tel Avivo „Maccabi“ (13/15).

Pateikiame šiai ketveriukei likusių rungtynių tvarkaraštį ir aplinkybes, kurios leistų „Žalgiriui“, pačiam, visų pirma, privalančiam laimėti abi likusias savo kovas, finišuoti aukščiau už visus tiesioginius konkurentus lenktynėse dėl aštuntos pozicijos.

Milano „Armani“ (14/14). Likę varžovai: „Fenerbahče“ (N), „Anadolu Efes“ (I).

Jei milaniečiai su Mindaugu Kuzminsku iškovos dvi pergales, jie greičiausiai eliminuos „Žalgirį“ ir tikrai žais kitame etape.

Net ir laimėję tik vieną sykį jie kauniečiams būtų sunkiai įveikiama kliūtis – tarpusavio susitikimų balansas yra „Armani“ pusėje (+5). Žalgiriečiams galėtų pasitarnauti nebent tai, jei prie finišavusių su 15 pergalių prisijungtų ir „Olympiakos“, prieš kurį, skaičiuokime, kad Kauno klubas turės neginčijamą persvarą 2/0. Tuomet vienodus rezultatus turinčių „Armani“, „Žalgirio“ ir OLY ginčą laimėtų būtent žaliai balti.

Be abejo, palankiausias scenarijus kauniečiams būtų dvi „Armani“ nesėkmės – tada jokie tarpusavio taškų skirtumai reiškmės nebeturėtų.

Pirėjo „Olympiakos“ (14/14). Likę varžovai: „Žalgiris“ (N), „Daruššafaka“ (N).

OLY – turnyrine prasme „Žalgiriui“ visai nepavojinga komanda, jei tikėsime, kad Šaro kariauna pratęs savo pergalių seriją iki penkių, o paskui ir šešių. Mūsiškiai graikus pranoko pirmame rate 83:75 ir, jei tai pakartos ir Pirėjuje bei paskutiniame ture įveiks nemotyvuotą „Real“, galutinėje rikiuotėje stovės už juos aukščiau.

Jei „Žalgiris“ laimės tik prieš „Olympiakos“, bet kris Madride, jo galimybės žengti į TOP-8 būtų visiškai mikroskopinės. Tokiu atveju, reikėtų, kad nieko nebelaimėtų ne tik „Armani“, bet ir „Bayern“, o OLY sukluptų tiek prieš žalgiriečius, tiek ir paskutiniame ture savo arenoje prieš „Daruššafaką“, be to, ne daugiau nei vieną pergalę prisidurtų ir „Maccabi“. Žodžiu, iš fantastikos srities.

Miuncheno „Bayern“ (13/15). Likę varžovai: „Daruššafaka“ (I), „Gran Canaria“ (N).

Bavarų finišo tvarakraštis – vienas lengviausių, tačiau lietuviai turi prieš juos +2 taškus, jei prireiktų lyginti tarpusavio rezultatus. Situacija nepasikeistų ir tuomet, jei su 15 pergalių finišuotų ne tik „Bayern“ ir „Žalgiris“, bet ir „Olympiakos“ ar net „Armani“.

Tiesa, nereikia pamiršti, kad padėtis visiškai komplikuotųsį tada, jei prie šio traukinuko prisikabintų ir „Baskonia“, prieš kurią žalgiriečiai turi ne tik 0/2, bet ir net minus 15 taškų. Todėl reikia tikėtis, kad baskai dar papildys savo pergalių taupyklę (gal net jau ir kitą savaitę) bei nebesujauks „Žalgirio“ popierių.

Tel Avivo „Maccabi“ (13/15). Likę varžovai: „Gran Canaria“ (N), „Fenerbahče“ (I).

Net ir laimėjęs abejas paskutines savo rungtynes „Maccabi“ klubas vargu, ar galėtų tapti grėsme „Žalgiriui“, jei šis taip pat surinks 15 pergalių. To priežastis – Izraelio atstovai šį sezoną pralaimėjo kauniečiams abu sykius.

Vėlgi painiava galėtų kilti tik tada, jei į papildomus skaičiavimus tektų įtraukti ir „Baskonią“, todėl už ją Lietuvoje patartina laikyti kumščius ne silpniau nei už patį „Žalgirį“.

„Yra žmonės, kurie skaičiuoja. Mes, žaidėjai, aišku pasižiūrime, kokie galimi scenarijai. Vyksime į Pirėjų, darysime, kas nuo mūsų priklauso, tada žiūrėsime, dievai mūsų pusėje ar ne“, – taikliai pastebėjo taikliarankis Artūras Milaknis.

Galva nuo įmanomų scenarijų svaigsta ir Šarūnui Jasikevičiui, kuris pats tai pripažino per spaudos konferenciją po to, kai jo auklėtiniai penktadienį sudraskė į skutelius „Daruššafaką“.

Aišku viena: šansų „Žalgiris“ dar tikrai turi, bet dairytis vien į svetimas arenas taip pat negali. Pirmiausia, reikia pačiam padaryti savo darbus ir tik tada žiūrėti, ką pribūrė krepšinio dievai.

Beje, jau paskelbta, kad bus filmuojami „Neįmanomos misijos“ tęsiniai – septinta ir aštunta dalys. Kol kas tokių minčių šiemet neatsisako ir žalgiriečiai, kurių kaip niekada įtempto siužeto sezono septinta dalis galėtų būtų Eurolygos atkrintamosios, o aštunta – Finalo ketvertas.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (182)