Bilietą į Eurolygą „Unicaja“ iškovojo laimėdama Europos taurės varžybas. Ispanijos pirmenybėse J. Plazos auklėtiniai pasiekė pusfinalį. Ir nors pasibaigus čempionatui sklido kalbos, kad katalonas gali atsisveikinti su Malaga, pats J. Plaza patvirtino, kad „Unicaja“ kolektyvui vadovaus ir toliau.

Duodamas išsamų interviu „La Opinion de Malaga“ žurnalistui J. Plaza pasako ne tik apie permainingą pastarąjį sezoną, bet ir apie savo karjeros peripetijas – nepaminėtas neliko ir „Žalgiris“, kurį J. Plaza treniravo 2012-2013 m. sezone.

Kai J. Plaza atvyko į Kauną, „Žalgiris“ buvo priverstas šokinėti pagal tuometinio savininko, bankininko Vladimiro Romanovo dūdelę. Visgi sezono viduryje V. Romanovas ir jo valdomos įmonės susidūrė su rimtais finansiniais sunkumais, pats bankininkas pabėgo į Rusiją, o „Žalgiris“ atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje. Komandą paliko dalis žaidėjų, tačiau likusi grupė, kurios priešakyje buvo ir treneris J. Plaza, nusprendė likti Kaune ir pabaigti sezoną. Nors ir susilpnėjęs, „Žalgiris“ tąsyk tapo Lietuvos čempionu.

„Atvykau į Kauną keliems metams, buvo ką veikti, netrūko planų. Tačiau savo pirmą ir vienintelį sezoną Lietuvoje susidūriau su paprasta tiesa, kurią man kartojo treneris Manuelis Comasas: tikru treneriu tu save laikyti gali nuo tada, kai esi atleidžiamas arba tau yra nustojamas mokėti atlyginimas.

Iki tol manęs niekada nebuvo atleidę arba nustoję mokėti algos. O Kaune man nustojo mokėti, aš netgi praradau dalį banke laikytų pinigų, nes galvojau, kad mano klubo savininkas yra solidus žmogus“, – prisiminė J. Plaza.

„Ką dariau? Sprendimas likti Kaune užtarnavo man kitų pagarbą. Ir laimėti čempionatą esant tokioms sąlygoms, taip pat gauti klubo garbės ordiną, buvo labai malonu. Vertėjo likti, tai buvo nepamirštami įspūdžiai ir pamoka“, – dėl savo tuometinio sprendimo nesigaili J. Plaza.

„Tikiuosi, kad prieš man numirštant pavyks atgauti tuos pinigus, tačiau apskritai „Žalgiryje“ įgyta patirtis yra neįkainojama“, – skolos sumos neįvardindamas pridūrė ispanas, apie savo patirtis treniruojant norintis parašyti knygą, – Po tokių patirčių į Malagą atvykau kaip geresnis treneris, solidesnis vyras, gerokai labiau subrendęs – nors ir dabar yra kur stiebtis. Per karjerą nutiko tiek įvairių dalykų, kuriuos norėčiau suguldyti į knygą.“

Kaip sezono pradžioje yra sakęs „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas, klubo skolos sparčiai tirpsta. Šiuo metu jų dydis siekia 1,7 mln. eurų – likviduoti skolas tikimasi per du artmiausius sezonus.

J. Plaza neslepia, kad „Unicaja“ siekė įsigyti šį sezoną Kaune sėkmingai rungtyniavusi prancūzą Leo Westermanną, tačiau kelią andalūzams pastojo Maskvos CSKA.

„Leo – labai geraas žaidėjas. Tačiau tokia jau situacija, kad su didžiausiais grandais nepakovosi. Gali turėti savo prioritetų ir norimų krepšininkų, tačiau tuo pačiu privalai turėti ir planus A, B ir C. Nematau tragedijos.Yra ne vienas atvejis, kai beveik nežinomi krepšininkai sublizga aikštėje per vieną sezoną, todėl mes tikrai kažką atrasime“, – dėstė J. Plaza.

„Kokia yra mūsų finansinė pozicija renkantis žaidėjus Ispanijoje? Penkta, kadangi yra dar keturios komandos su didesne pinigine, kurios renkasi prieš mus. Kokia mūsų pozicija europiniame turguje? Tarp dešimtos ir dvyliktos. Nepamirštant ir to, kad turtingesnių komandų už mus yra ir Europos taurėje. Taigi, reikia ne tik A, B, C, bet kartais ir D plano“, – apie klubo galimybes žaidėjų rinkoje kalbėjo J. Plaza.

Ateinančiame sezone katalonas greičiausiai taps „Unicaja“ klubo rekordininkų. Iki šiol per daugiausiai mačų Malagos komandai yra vadovavęs treneris Sergio Scariolo (301), o antrąją vieta užima Javieras Imbroda (268). J. Plaza yra trečioje vietoje (257 rungtynęs), todėl per sezoną jis pakils į pirmąją poziciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)