206 cm ūgio bokštas ilgo pokalbio pradžioje pasakojo vaikystėje išbandęs ne vieną sporto šaką ir netgi turėjęs rimtų minčių profesionaliai užsiminėti riedlenčių sportu.

„Augdamas išbandžiau daugybę sporto šakų. Daugiausiai užsiėmiau futbolu. Buvau tokio pat ūgio kaip ir mano draugai. Tiesa, netrukus labai išstypau, būdamas 14-15 metų per metus paaugau apie 10 centimetrų. Taigi, ištįsau, tapau aukštesniu ir lėtesniu nei mano bičiuliai.

Mano kūnas visiškai pasikeitė. Mėgau visas sporto šakas – man patiko futbolas, patiko važinėtis riedlente su draugais. Manau, kad ir dabar galėčiau atlikti keletą triukų. Važinėjimas riedlente buvo mėgstamiausias mano užsiėmimas po futbolo. Mokėjau daug triukų ir norėjau tapti profesionaliu riedlentininku“, – kalbėjo žalgirietis.

Žalgiris TV“ komandai aukštaūgis atskleidė nepasakotą istoriją, kurios epicentre atsidūrė B. Daviesą aukšto lygio krepšinio kovoms ruošęs legendinis žalgirietis Tanoka Beardas.

„T. Beardas buvo viena esminių personų, padėjusių man tobulėti, kuomet žaidžiau koledže. Prisidėjo Tanoka bei jo brolis Dariusas. Jie iš tikrųjų labai aukšti vyrukai, Dariusas net aukštesnis už Tanoką. Su jais dirbau savo trečiaisiais ir šiek tiek ketvirtaisiais metais koledže, taip pat vasarų metu. Jie mane išmokė fizinio krepšinio pamokų.

Treniruočių metu su jais žaidėme daug kontaktinio, fizinės kovos reikalaujančio krepšinio. Tanoka gyvena Jutos valstijoje, daug vyrukų lygiuodavosi į jį, į jo karjerą bei brolį. Kartu su broliu Tanoka daro daug gerų dalykų bendruomenei, treniruoja vaikų krepšinio komandą“, – gražių žodžių buvusiam Lietuvos čempionui negailėjo pašnekovas.

Nors pirmą sezoną „Žalgiryje“ rungtyniaujantis B. Daviesas savo vardo NBA naujokų biržoje neišgirdo, sunkaus darbo ir tikėjo savimi dėka žaidėjas netrukus pravėrė stipriausios pasaulio krepšinio lygos duris.

„Myliu Filadelfijos miestą, pats esu kilęs iš jo, tad, kai sužinojau, kad žaisiu vietos „76ers“ komandoje, tai laikiau kaip sugrįžimu į gimtąsias vietas. Žaisdamas šioje komandoje išmokau labai daug. Sezonas mums nebuvo geras, bet kaip jaunai komandai treneris mums suteikė nemažai progų pasireikšti, kas man buvo labai svarbu.

Kiekviena diena Filadelfijos komandoje man būdavo tikras išbandymas, kadangi visi kontraktai su klubu buvo laikini ir tik nuo darbo priklausė mano ateitis. Gerai pamenu rungtynių seriją, kuomet atidavęs daug jėgų treniruotėse, turėjau 13, 15 ir 20 taškų pasirodymus antrojo sezono pradžioje“, – potyriais rungtyniaujant NBA dalinosi žalgirietis.

„Savaitė su Kauno „Žalgiriu“ laidai B. Daviesas tikino, jog pasitikėjimas savimi ir suvokimas, kad krepšinyje galima pasiekti daugiau, pašnekovui atėjo visai neseniai.

„Antraisiais metais Europoje, rungtyniaudamas Italijoje, turėjau išties gerą sezoną. Mane treniravo puikus treneris, kuris leido suprasti, kad galiu tapti dar geresniu krepšininku, jeigu kreipsiu dėmesį į nedideles detales.

Turėjau dirbti kiekvieną dieną. Po to sezono turėjau dar gerus vienerius metus Prancūzijoje, netrukus pakeičiau agentūrą ir gavau pasiūlymą žaisti „Žalgiryje“. Toks pasirinkimas buvo galimybė žengti žingsnį į priekį ir kilti į dar aukštesnį lygį. Kai tik pradėjau tikėti savimi ir matyti, kokius galiu atnešti rezultatus, tada supratau, jog tapau geresniu krepšininku“, – kalbėjo B. Daviesas.

Pilname vaizdo reportaže išgirsite „Savaitė su Kauno „Žalgiriu“ pagrindinio herojaus mintis apie metus praleistus universiteto komandoje, pirmuosius žingsnius europiniame krepšinyje bei neišblėstantį „Žalgirio“ komandos trenerių bei žaidėjų norą nugalėti visur ir visada.

„Savaitė su Kauno „Žalgiriu“ TV6 eteryje vietą užleidžia žiemos olimpinėms žaidynėms ir į spalvotuosius ekranus sugrįš kovo mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)