Nuo tos kovos per tris mėnesius abi komandos gana stipriai pasikeitė. „Lietuvos rytas“ pasipildė dviem Lietuvos rinktinės nariais, buvusiais „Neptūno“ lyderiais Mindaugu Girdžiūnu ir Arnu Butkevičiumi.

Į pralaimėjimų liūną įpuolęs „Lietkabelis“ atleido vyriausiąjį trenerį, latvį Artūrą Štalbergą, o paskutinį kartą LKL čempionate pergale džiaugėsi daugiau nei prieš mėnesį – lapkričio 12-ąją.

Nuo tos dienos Panevėžio klubas pralaimėjo „Žalgiriui“, „Neptūnui“, Vytautui“ ir Utenos „Juventus“ ekipai.

Anot „Lietuvos ryto“ vyriausiojo trenerio Rimo Kurtinaičio, nepaisant skirtingų komandų nuotaikų ir sportinės formos, šansai prieš šią akistatą Panevėžyje yra vienodi.

Prieš treniruotę klubo vadovybė pasveikino komandą su artėjančiomis šventėmis, įteikė dovanas, tačiau progos atsipūsti per Kalėdas ekipa neturės. Po šeštadienio LKL kovos su „Lietkabeliu“ sostinės ekipa ruošis antradienio Europos taurės mačui Prancūzijoje su Limožo CSP.

Dėkodamas klubo vadovybei už šventinę staigmeną Rimas Kurtinaitis ekipos vardu pažadėjo dovaną įteikti Panevėžyje – įveikti „Lietkabelį“ jų pačių arenoje, o tą paskutinį kartą „Lietuvos rytui“ pavyko padaryti prieš pusantrų metų.

Sezono pradžioje „Lietuvos rytas“ patyrė skaudžią nesėkmę Vilniuje kovoje su „Lietkabeliu“, kas turėtų būti kitaip žaidžiant Panevėžyje?, – prieš treniruotę buvo paklaustas Rimas Kurtinaitis.

– Nors prieš sezoną žaidėme ne prastai, bet oficialios rungtynės atskleidė mūsų problemas. Nesusitvarkėme su greičiais, su pataikymu. Labai skaudžia pralaimėjome namų arenoje.

Dabar mes kitokia komanda. Labiau disciplinuota ekipa, suprantame, ką žaidžiame. Dominuoja noras aikštėje, matosi taktika. Tad mes pasiruošę kautis, lengva nebus.

Kad ir kokioje situacijoje būtų „Lietkabelis“, tai yra pavojinga komanda, gerai žaidžia namuose, turi labai gerus, patyrusius žaidėjus, ypač broliai Lavrinovičiai. Ekipai vadovauja labai geras įžaidėjas Lorenzo Williamsas. Idealioje sportinėje formoje jis idealiai diriguoja žaidimui.

Bus sudėtingas mačas. Kaip minėjau, tai nebus tik eilinės rungtynės, o psichologinis mūšis. Paskutiniais sezonais „Lietuvos rytas“ konkuruoja su „Lietkabeliu“.

Nuo tų pirmų rungtynių abi ekipos pasikeitė, „Lietuvos rytas“ demonstruoja puikią sportinę formą, „Lietkabelis“ – duobėje. Galime tikėtis visai kitokių rungtynių, nei sezono pradžioje?

– Iš dalies taip, bet komandos turi įrodyti savo pranašumus aikštėje. Nenorėčiau sakyti, kad „Lietkabelis“ nebežaidžia taip gerai, kaip sezono pradžioje. Jie turi rezervų, impulsą, turi namų pranašumą.

„Lietkabelis“ žaidžia su labai geromis komandomis Europos taurėje ir kovoja kaip lygūs su lygiais. Mes nežiūrime, kad jie yra ne kokios sportinės formos.

Jie gali sužaisti gerai.

Mes žiūrime į savo pozicijas. Neblogai sužaidėme paskutinias kelias rungtynes. Tikiuosi, kad taip bus ir toliau, tai nebuvo atsitiktinumas. Matėsi braižas, susikaupimas, noras, disciplina.

Šansai vienodi, 50 prieš 50.

Ar jus patį nustebino, kad nebeliko „Lietkabelyje“ Artūro Štalbergo?

– Nenorėčiau lįsti į kitų komandų problemas. Klubo viduje buvo geriau matyti kas, ko nori. Dažnai organizacijų vadovams trūksta kantrybės, jie nori rezultatų iškart. Kartais tie pasikeitimai atneša teigiamų pokyčių, kartais nieko nelemia, kartais – tik blogiau.

Manau, kad „Lietkabelio“ vadovybė supranta, ką daro. Klubas turi gerą vadovą Alvydą Bieliauską, jie ras sprendimą. Nėra paprasta sezono viduryje rasti gerą trenerį lietuvį, ne kiekvienas gal nori prisijungti prie komandos tokioje situacijoje. Labai sunku sezono viduryje pakeisti komandos žaidimo stilių.

Tai jų problemos, mes žiūrime į savas. Mes taip pat turėjome nemažų problemų sezono pradžioje.

Pranešta, kad Normantas Margiris keliasi į Kėdainius.

– Ilgai galvojome apie šį sprendimą, Normanto norėjo ir „Vytautas“, ir „Dzūkija“. Aš norėjau, kad jis liktų, nepaisant to, kiek jis žaidžia.

Jį nusiųsdavome į Nacionalinę krepšinio lygą žaisti už Vilniaus „Perlą“. Ten jis dominuodavo. Jam mūsų komandoje dar šiek tiek per anksti. Tuo labiau dabar, kai mes turime pakankamai daug žaidėjų. Man gaila jį laikyti ant atsarginių suolelio ir rasti laiko aikštėje. Matome, kokie mūsų uždaviniai, mes neturime teisės į kažkokias klaidas, atsiprašymus. Mūsų tikslas – pergalės. Bet Margiris turi žaisti, o ne sėdėti ant suolo.

Jam ši praktika žaisti LKL klube turėtų duoti naudos. Mes turime Martyno Echodo istoriją, kai jis pernai atsiskleidė Šiauliuose.

Dabar mes Normantą atiduodame Kėdainiams ir norime, kad jis ten žaistų, tobulėtų. Kiek jis „Nevėžyje“ žais, priklauso nuo paties krepšininko. Negalime treneriui pasakyti, kad Normantas žaistų bent jau 30 minučių.

Manau, kad priėmėme gerą sprendimą, aš matau jį kaip vieną „Lietuvos ryto“ ateities žaidėjų, jis – šio klubo sistemos dalis.

– Gal reikėjo siųsti į „Vytautą“, būtų gal žaidęs su broliais Ballais?

– Ten vietos jau nebėra. „Vytautui“ galime nebent Kardashian pasiūlyti (šypsosi).

Ar nebijote per šventinį laikotarpį išsimušti iš ritmo?

– Jei švęstume, tada išsimuštume iš ritmo. Kažkada Philas Jacksonas buvo labai nepatenkintas, kai teko komandai žaisti per Kalėdas.

Ką padarysi, anksčiau to nebūdavo, manau tie FIBA rinktinių „langai“ sujaukė kitų turnyrų tvarkaraščius.

Mes dabar per sezoną turime paaukoti maždaug mėnesį – po dvi savaites vienam „langui“, dvi savaites kitam „langui“.

Juk nenorime sezono užbaigti liepos viduryje, visiems tenka žaisti per šventes, ne tik mums.

Mes – kaip šou biznio rykliai, kitoje barikadų pusėje. „Premier“ lygoje futbolo rungtynės vyksta sausio 1-ąją, nes žiūrovai su alaus bokalais toliau švenčia Naujuosius metus ir žiūri tą atrakciją.

Mes taip pat turime per šventes duoti tą pramogą žiūrovams, nieko nepadarysi, pasirinkome tokį darbą.

– Be Margirio skolinimo kitų permainų komandoje tikėtis galime?

– Nesame garantuoti dėl vidurio puolėjo užsieniečio, turime vietą. Bet Mockevičius sparčiai tobulėja, greičiausiai išsiversime su tuo, ką turime.

– „Lietkabelis“ pasiskelbė, kad žais su jungtine Vilniaus ir Klaipėdos komanda. Ar klubą tai įžeidė?

– Visikškai ne. Turime žaidėjų ir iš Šiaulių, ir iš Kauno (šypsosi). Nemanau, kad Lietuva tokia šalis, kur dominuoja miestai ir jų klubai. Situacija paprasta: ko nepaima „Žalgiris“, turi surinkti „Lietuvos rytas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)