Tas „Žalgiriui“ istorinis vakaras, kurio metu svečiai iš Kauno pirmą kartą Madride įveikė „Real“ ir stebuklingai įšoko į benuvažiuojantį Eurolygos atkrintamųjų traukinį, buvo paskutinis, kada „Karališkojo“ klubo gerbėjai areną paliko prasta nuotaika.

Po to balandžio 4-osios vakaro „Real“ namuose nesuklupo 30 (!) kartų paeiliui.

Rungtynių diena – nauja istorija, naujos emocijos, viskas priklauso nuo tavęs, tavo pastangų, sprendimų, rungtynių plano laikymosi, klaidų.
Edgaras Ulanovas

Joje 11 pergalių dar iš praėjusio sezono (9 ACB rungtynės ir 2 Eurolygos atkrintamosiose) ir 19 pergalių šiame sezone (9 Eurolygoje, 8 ACB čempionate bei 2 Supertaurės turnyre).

„Kiekvienais metais, ar sezono pradžioje, ar viduryje, bet kurioje jo atkarpoje Madrido klubas palieka labai gerą įspūdį.

Kaip visada, „Real“ yra pavojinga, labai talentinga komanda, be to, tai šiemet namuose nepralaiminti ekipa. Žinant, kad paskutinį kartą prieš juos laimėjome, nėra jokių kalbų, laukia labai sunkus mačas“, – prognozavo E. Ulanovas.

Tačiau dabar „Real“ ekipa pažeidžiama kaip niekada anksčiau. Tą beveik įrodė šį pirmadienį „Valencia“, kuri grasino nutraukti įspūdingą „Real“ pergalių seriją. Prieš tris dienas ACB čempionato 16 ture be traumuotų Sergio Llullo, Anthony Randolpho bei Gabrielio Decko žaidęs Madrido klubas išsigelbėjo tik po pratęsimo.

Ši trijulė užima svarbią vietą Pablo Laso taktinėse schemose. S. Llullas negali rungtyniauti nuo lapkričio pabaigos, A. Randolphas dešiniojo peties traumą patyrė sausio pradžioje, o argentinietis G. Deckas pastaruoju metu yra kamuojamas kelio skausmų.

S. Llullas per 10 Eurolygoje sužaistų rungtynių šį sezoną vidutiniškai rinko po 9,4 taško, G. Deckas per 16 sužaistų susitikimų pelnė po 7,9 taško ir atkovojo po 3,6 kamuolio. A. Randolphas apskritai yra rezultatyviausias madridiečių žaidėjas – per 16 rungtynių jis vidutiniškai rinko po 13 taškų ir 4,3 atkovoto kamuolio.

Bet anot E. Ulanovo, šiuos nuostolius yra kam kompensuoti.

„Nemanau, kad tos netektys kažkiek gali keisti „Real“ pajėgumą, visada yra šansas pasitempti kitiems. Tai talento kupina komanda, kurios gilioje atsargoje yra krepšininkai, kurių geistų daugelis Eurolygos klubų.

Be to, jie stabilia sudėtimi rungtyniauja jau ilgą laiką, nemanau, kad tie nuostoliai galėtų kažką iš esmės keisti“, – kalbėjo Ulanovas.

Smagu būtų pakartoti kažką panašaus, bet jau pamiršome, kas buvo pernai.
Edgaras Ulanovas

Kalbant apie poilsį, „Žalgirio“ krepšininkai jo turėjo viena diena daugiau, tai, anot puolėjo, gali būti kuklus svečių pliusas.

„Žvelgiant į smulkias detales, Ispanijoje ir varžovai pajėgesni, tad mes kažkiek daugiau poilsio turėjome.

Tačiau rungtynių diena – nauja istorija, naujos emocijos, viskas priklauso nuo tavęs, tavo pastangų, sprendimų, rungtynių plano laikymosi, klaidų ir panašiai. Rungtynių dieną niekas apie tai negalvoja“, – kalbėjo E. Ulanovas.

Užvakar, sausio 7-ąją 28-ąjį gimtadienį minėjęs Kauno ekipos puolėjas tiki, kad „Žalgiriui“ sėkmę Madride ketvirtadienį atnešti gali kantrybė puolime.

„Tų pažeidžiamų vietų „Real“ tikrai turi, dalis komandų tą parodė žaisdamos prieš Madrido ekipą. Negalima veltis į greitą puolimą, suteikti varžovams šansų pelnyti greitus taškus, nes per kelias minutes „Real“ gali nulemti rungtynių eigą savo naudai.

Mums svarbu kontroliuoti tempą, laikytis rungtynių plano, veltis į taškų lenktynes mums būtų nenaudinga“, – esminius ketvirtadienio vakaro rungtynių akcentus dėstė puolėjas, kuris ketvirtadienį bus vienas iš trijų, kuris praėjusių metų blandžio 4-ąją smagiai trypė pergalės šokyje ant „Wizink Center“ arenos parketo.

„Smagu būtų pakartoti kažką panašaus, bet jau pamiršome, kas buvo pernai. Dabar nelabai kam įdomu, kaip mes šią areną palikome 2019-ųjų balandį. Visų akys į tai, kas bus šio ketvirtadienio rungtynėse.

Nėra ko žvalgytis atgal, žiūrime į priekį“, – šypsojosi E. Ulanovas. „Juolab dabar dar nelabai kuo turime džiaugtis. Taip, į Madridą atvykstame po dviejų Eurolygos pergalių paeiliui. Ta ilga pralaimėjimų serija slėgė, tikrai buvo nelengva, kiekviena nesėkmė gramzdino vis žemyn ir žemyn. Emociškai dabar paprasčiau, kai laimi, visada yra smagiau“, – pridūrė E. Ulanovas.


Rungtynės Madride – ketvirtadienį 22 val.

Eurolygos rikiuotė po 17 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Anadolu Efes143148
2.Real143146
3.Barcelona134122
4.Maccabi116130
5.CSKA116117
6.Panathinaikos10738
7.AX Armani98-24
8.Crvena Zvezda89-7
9.Chimki89-15
10.Valencia89-18
11.ASVEL89-98
12.Baskonia710-90
13.Olympiacos611-44
14.Fenerbahče611-49
15.Bayern611-144
16.Žalgiris512-1
17.ALBA512-76
18.Zenit413-135

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)