Eurolygoje per rungtynes vidutiniškai po 15,7 taško pelnantis B. Daviesas šiuo metu yra ketvirtas rezultatyviausias turnyro žaidėjas.

27 metų 208 cm ūgio krepšininkas nusileidžia tik Aleksejui Švedui (25,3), Mike'ui Jamesui (19,4) ir Cory Higginsui (15,9).

Palyginimui, rezultatyviausias penktadienį ant parketo pasirodysiantis „Gran Canaria“ žaidėjas yra D. J. Strawberry, kurio vidurkis – 8,9 taško. Šiek tiek rezultatyviau žaidė tik jau išvykęs Christopheris Evansas bei traumuotas Clevinas Hannah.

Nors Eurolygos debiutantai neišsiskiria talento puolime gausa, o taip pat demonstruoja prasčiausią turnyro gynybą, vidutiniškai praleisdami po 89,4 taško per susitikimą, B. Daviesas varžovų nenuvertina ir pabrėžia žaidėjų ištvermės svarbą.

„Ketvirtadienį turėjome gerą treniruotę: pabėgiojome, paprakaitavome ir pamiršome 6 valandas, praleistas lėktuve. Jaučiamės gerai. Manau, kad gerai jausimės ir vakare. Turėsime žaisti kietai. „Gran Canaria“ – labai greita komanda, todėl turėsime jai nenusileisti savo ištverme.

Reikės geros gynybos ir pataikytų metimų. Žinome, jog „Gran Canaria“ yra daugiausiai taškų praleidžianti ekipa, bet galvojame ne apie tai. Mūsų pagrindinis rūpestis – sustabdyti varžovų greitą puolimą. Tai yra didžiausias jų keliamas pavojus mums, privalome tai sukontroliuoti“, – sakė B. Daviesas.

Daug su Laurynu kalbamės. Kiekvieną dieną žaidžiame vienas prieš kitą treniruotėse. Tikiuosi, kad jis kažko iš manęs išmoks. Esame bičiuliai. Padėti tokiam krepšininkui yra labai malonu
Brandonas Daviesas

Reguliariai rezultatyvų žaidimą demonstruojantis B. Daviesas įpratino „Žalgirio“ sirgalius prie galingų pasirodymų, o jie ypač laukiami yra dabar, kai traumas yra patyrę kiti komandos aukštaūgiai Antanas Kavaliauskas ir Paulius Jankūnas.

„Nuolat prarandame vieną ar kitą žaidėją. Esame prie to pripratę, tai yra krepšinio dalis. Kiti vyrukai visada turi pasitempti. Iki šiol tai daryti sekėsi neblogai. Man pačiam visada yra didelė garbė stengtis kompensuoti tokių žaidėjų kaip Paulius ar Antanas netektis. Turiu pateisinti tam tikrus lūkesčius. Žiūriu į tai labai atsakingai“, – sakė B. Daviesas.

Pats amerikietis jau antrą sezoną sėkmingai verčiasi be didesnių susižeidimų. Po gana kuklaus pasirodymo sekmadienį Šarūno Jasikevičiaus „ne robotu“ pavadintas B. Daviesas itin atsakingai prižiūri savo kūną bei tikisi, jog jis atlaikys iki vasaros.

„Prižiūriu save, nes jei kas nors atsitiktų mano sveikatai, tai būtų labai didelis nusivylimas. Sezonas ilgas, o kaip sakė treneris, aš tik žmogus. Sezono metu gali pasitaikyti ir prastesnių rungtynių, bet, žinoma, didesnių nuopuolių stengsiuosi išvengti. Penktadienį tikiuosi vėl blizgėti“, – teigė žalgirietis.

LaurynasBirutis

Nežaidžiant A. Kavaliauskui, vienintelis B. Davieso partneris centro pozicijoje yra Laurynas Birutis. Visgi, nors 21-erių šiaulietis jau gavo šansų pasireikšti 13-oje Eurolygos rungtynių, iššauti jam dar taip ir nepavyko: vidutiniškai renkama po vos po 1,7 taško.

„Žalgiriui“ belieka laukti, o laukia ir efektyvesnio pagalbininko norintis B. Daviesas. Nemažai laiko su jaunuoju žalgiriečiu praleidžiantis amerikietis įžvelgia jame didelį potencialą bei nevengia pasidalinti vienu kitu patarimu.

„Laurynas yra jaunas žaidėjas, būnant jo amžiaus rungtyniauti tokiame lygyje yra labai sunku. Man pačiam praėjusį sezoną įsivažiuoti buvo nelengva. Laurynas yra protingas, jis sunkiai dirba, o tai yra svarbiausia. Kuo daugiau šansų gaus, tuo labiau jis pasitikės savimi.

Daug su Laurynu kalbamės. Kiekvieną dieną žaidžiame vienas prieš kitą treniruotėse. Tikiuosi, kad jis kažko iš manęs išmoks. Esame bičiuliai. Padėti tokiam krepšininkui yra labai malonu“, – tinklalapiui Krepšinis.lt pasakojo B. Daviesas.

Prižiūriu save, nes jei kas nors atsitiktų mano sveikatai, tai būtų labai didelis nusivylimas. Sezonas ilgas, o kaip sakė treneris, aš tik žmogus. Sezono metu gali pasitaikyti ir prastesnių rungtynių, bet, žinoma, didesnių nuopuolių stengsiuosi išvengti. Penktadienį tikiuosi vėl blizgėti.
Brandonas Daviesas

Prakalbus apie priekinės linijos žaidėjų tobulėjimą, B. Daviesas panoro padėkoti šį sezoną „Žalgirio“ pagrindinės komandos trenerių štabą papildžiusiam Tomui Masiuliui. Anot atleto, būtent šis treneris yra viena pagrindinių jo puikios sportinės formos priežasčių.

„Mūsų organizacija šį sezoną toliau atlieka puikų darbą. Surinktas trenerių štabas nuostabiai išmano savo darbą. Tomas Masiulis labai mums padeda, jis vienas iš vyrukų, į kuriuos kreiptis galima visada, kai nori padirbėti papildomai.

Man labai patinka su juo dirbti, šiemet man labai padeda jo buvimas šalia. Tomo dėka auga mano pasitikėjimas savo jėgomis, o prieš kiekvienas rungtynes aš jaučiuosi patogiai“, – šiltų žodžių treneriui negailėjo B. Daviesas.

„Gran Canaria“ ir „Žalgirio“ ekipos į tarpusavio mūšį Las Palme stos 22 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)