Kurį laiką NBA užkulisiuose sklandžiusios kalbos, kad D-Mo dienos Hjustone gali būti suskaičiuotos, pasitvirtino. 25-erių metų 213 cm ūgio D. Motiejūnas išmainomas į Detroito „Pistons“ klubą, o Teksasą kartu su lietuviu palieka gynėjas Marcusas Thorntonas.

Pirmasis šią žinią paskelbė autoritetingas JAV krepšinio žurnalistas Adrianas Wojnarowski, o netrukus ją pasigavo ir visa Hjustono žiniasklaida bei NBA nušviečiantys masinės informacijos šaltiniai.

Mainais į šiuos krepšininkus Hjustono klubas gauna aukštaūgį veteraną Joelį Anthony ir 2016 m. NBA Naujokų biržos pirmojo rato šaukimą.

Kaip informavo žurnalistas Calvinas Watkinsas, pats koridoriuje sutiktas D-Mo apie galimą išmainymą girdėjo tik gandus, tačiau netrukus tai tapo realybe.

Paradoksaliausia tai, kad dar ketvirtadienio rytą, kalbėdamas apie artimiausias „Rockets“ rungtynes, Hjustono komandos treneris J. B. Bickerstaffas skelbė, jog iš NBA Plėtojimosi lygos sugrįžęs D. Motiejūnas turėtų gauti daugiau žaidimo minučių.

Pažymėtina, kad Detroito komanda mainų karuselėje sukasi itin aktyviai. Dar trečiadienį paaiškėjo, kad į „Pistons“ keliasi 23-ejų metų 206 cm ūgio Tobiasas Harrisas, o į Orlandą siunčiami 26-erių metų 185 cm ūgio įžaidėjas Brandonas Jenningsas ir 28-erių metų 208 cm ūgio turkas Ersanas Ilyasova.

Detroito komandą treniruoja garsus krepšinio specialistas, 56-erių metų Stanas Van Gundy.

Įdomu, kad tiek „Pistons“, tiek „Rockets“ savo konfrencijose užima 9-ąsias vietas ir kovoja dėl pozicijų atkrintamosiose varžybose.

Veikiausiai T. Harrisas ir bus komandos starto puolėjo pozicijoje, o D. Motiejūnui teks tenkintis atsarginio vaidmeniu.


D. Motiejūnas Hjustono komandoje rungtyniavo nuo 2012-2013 m. sezono pradžios. Praėjusį sezoną lietuvis ėmė sulaukti vis didesnio trenerio Kevino McHale'o pasitikėjimo, tačiau pavasarį patyrė sunkią nugaros traumą, dėl kurios jam teko gultis ant operacinio stalo ir praleisti ne tik atkrintamąsias varžybas, kuriose Hjustono ekipa nužygiavo iki Vakarų konferencijos finalo, bet ir Europos krepšinio čempionatą.

Į aikštelę D-Mo sugrįžo tik praėjusių metų gruodį, tačiau nugaros skausmai vėliau jį vėl pristabdė. Šiame sezone lietuvis sužaidė tik 14 rungtynių, per kurias ant parketo vidutiniškai praleisdavo po 13,4 min., pelnė po 5,6 taško ir atkovojo po 2,1 atšokusio kamuolio.

D. Motiejūno kontraktas su „Hjustono“ klubu būtų pasibaigęs šių metų vasarą.

Sėkmingiausios D-Mo sezono rungtynės, kuriose lietuvis pelnė 19-a taškų:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)