Memfyje vykusiose rungtynėse „Rockets“ šventė pergalę 92:73 (30:10, 18:22, 23:17, 21:24), o lietuvis D. Motiejūnas buvo vienas geriausių žaidėjų svečių gretose.

Mūsiškis per 21 min. pelnė 10 taškų (4/6 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 8 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, blokavo 1 varžovo metimą, 2 kartus suklydo ir 3 sykius prasižengė.

Sėkmingas D. Motiejūno žaidimas varžovus varė į neviltį: ketvirto kėlinio pradžioje, sužaidus apie 3 min., Edas Davisas itin kietai sustabdė puolime kamuolį sugriebusį lietuvį – „Grizzlies“ puolėjas trenkė metančiam į krepšį D. Motiejūnui į veidą. Teisėjai, peržiūrėję vaizdo įrašą, amerikietį diskvalifikavo.

Laimei, Lietuvos rinktinės aukštaūgis galėjo tęsti dvikovą. Atsigavęs po nokdauno jis realizavo abi baudas ir padėjo „Rockets“ įspūdinga pergalių serija baigti ikisezoninių rungtynių maratoną.

Lietuvis rezultatyvumu nusileido tik Omri Casspiui, surinkusiam vienu tašku daugiau – 11. „Rockets“ lyderis Jamesas Hardenas žaidė tik 7 min., nes susitrenkė kelį.

Šeimininkams daugiausiai taškų įmetė Marcas Gasolis – 17. 11 pridėjo Quincy Pondexteris, po 10 – Zachas Randolphas (10 atk. kam.) ir Jonas Leueris.

Diskvalifikacinė pražanga prieš D. Motiejūną – nuo 1:46 min.:

„Raptors“ rungtynės Milvokyje – nutrauktos

Milvokyje numatytos rungtynės tarp vietos „Bucks“ ir Toronto „Raptors“ klubų buvo nutrauktos pirmajame kėlinyje sužaidus vos 6 min. 2 sek. To priežastis - per slidi „BMO Harris Bradley Center“ arenos nauja danga.

Krepšininkai vienas po kito slidinėjo ir griuvinėjo ant naujojo parketo bei žėrė priekaištus teisėjams, kol šie galiausiai nusprendė, kad sąlygos žaisti Milvokyje yra netinkamos (rezultatas buvo 14:9).

Įdomu, kad net ir taip trumpai vykusiame mače žiūrovai išvydo vieną įspūdingą epizodą: Zaza Pačulija pelnė du taškus su pražanga net nežiūrėdamas į krepšį.

Smakrą prasikirtęs Jonas Valančiūnas susitikimui registruotas nebuvo, tačiau sėdėjo ant atsarginių žaidėjų suolo.

„Jaučiuosi gerai ir pirmai NBA sezono dvikovai būsiu pasiruošęs. Tačiau dabar porą dienų atsikvėpsiu“, – teigė 213 cm ūgio ir 104 kg svorio „centras“.

Milvokio „Bucks“ ir Toronto „Raptors“ klubų rungtynės buvo nutrauktos
Milvokio „Bucks“ ir Toronto „Raptors“ klubų rungtynės buvo nutrauktos

Milvokio „Bucks“ ir Toronto „Raptors“ klubų rungtynės buvo nutrauktos

Ne pirmas „Grizzlies“ išpuolis prieš lietuvį

Panašu, kad „Grizzlies“ ekipa nemėgsta lietuvių: prieš porą dienų Toronte vykusiame mače (108:72) po Z. Randolpho smūgio alkūne gydytojo pagalbos prireikė ir J. Valančiūnui, kuriam buvo prakirstas smakras, o žaizdai susiūti prireikė trijų siūlių.

Tiesa, tuomet Z. Randolphas atsipirko kiek lengviau – jam buvo skirta tik nesportinė pražanga.

Z. Randolpho smūgis J. Valančiūnui – nuo 1 min. 40 sek.:

Kitų penktadienio mačų rezultatai:

Orlando „Magic“ - Naujojo Orleano „Pelicans“ - 82:101
Majamio „Heat“ - Bruklino „Nets“ - 87:108
Niujorko „Knicks“ - Šarlotės „Bobcats“ - 83:85
Čikagos „Bulls“ - Denverio „Nuggets“ - 94:89
Dalaso „Mavericks“ - Indianos „Pacers“ - 77:98
Los Andželo „Lakers“ - Jutos „Jazz“ - 111:106
Los Andželo „Clippers“ - Sakramento „Kings“ - 100:110

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)