„Šie kandidatai buvo pasirinkti atsižvelgiant į jų puikius krepšinio įgūdžius ir lyderio savybes“, – sakoma NBA tarptautinių krepšinio operacijų vadovo Chriso Clunie laiške. 16-os metų 214 cm ūgio L. Birutis daugelio specialistų buvusio žinomo Šiaulių krepšininko Sigito Biručio sūnų lygina su Jonu Valančiūnu, kuris taip pat yra Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtinis.

L. Birutis sužinojo apie kvietimą į stovyklą dar būdamas Kinijoje, kur su Lietuvos krepšinio mokyklų rinktine dalyvavo ture. Laurynas pasakojo, kad Kinijoje viešėjo su komanda, tad tai buvo visai kitokia patirtis, nei vykti vienam į Italiją.

Italijos sostinėje Romoje vyko spaudos konferencija, kiekvienai pozicijai pritaikytos treniruotės, rungtynės, seminarai gyvenimo įgūdžių ir lyderystės temomis.

„Stovykloje „Krepšinis be sienų“ mes buvome suskirstyti į keturias komandas, kurias treniravo NBA komandų vyr. trenerių asistentai. Tai įdomus jausmas“, - džiaugėsi jis, patyręs NBA gyvenimo dalelę. - Buvo ir poilsio kambarys su gėrimais nukrautais stalais bei žaidimų konsolių, tad buvo galima žaisti žaidimus“.

„Pirmą dieną Stella Azzura akademijoje, kur mus suskirstė į keturias komandas po maždaug 10 žmonių. Pirma treniruotė buvo individuali žaidėjus suskirsčius pagal pozicijas. Vėliau rungtyniaudavome tarpusavyje, tad žaisdavome 3 rungtynes po 15 minučių, kurias stebėdavo NBA klubų trenerių asistentai. Kai likdavo laisvo laiko, jį skirdavau ir taiklumo tobulinimui, tad dar pasilikdavau pamėtyti į krepšį. Antrą stovyklos dieną mus treniravo ir NBA klubų treneriai“.

L. Birutį treniravo Bostono „Celtics“ klubo trenerio asistentas.

„Antrą dieną vėl dirbome individualiai. Dirbome ties judesių, driblingo ir metimo technika. Intensyvumas panašus kaip ir sportuojant Vilniuje“, - sakė L. Birutis. - Gal tik keletas naujų dalykų… Turėjome ir ekskursijų. Aplankėme Vatikaną, vaikštinėjome po Koliziejų, stebėjome Iltalijos lygos krepšinio varžybas. Paskutinė diena buvo kiek laisvesnė, vyko šuolio, jėgos ir kiti matavimai.

Dalyvavome tritaškių konkurse, kai reikėjo per 35 sekundes įmesti kuo daugiau kamuolių. Daugiausiai įmetęs žaidėjas pateko į finalą, kur kartu mėtė su NBA žaidėju Brandono Knighto. Patiko viskas, buvo įdomu pamatyti NBA žaidėjus, pamatyti kaip dirba treneriai, visą tą lygį pajusti“, - teigė krepšininkas.

Po beveik dviejų savaičių L. Birutis tarp metais vyresniais krepšininkais dalyvaus atrankoje į Lietuvos U18 krepšinio rinktinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)