Patrų „Promitheas“ atstovaujantis 25-erių puolėjas yra rezultatyviausias bei naudingiausias komandos žaidėjas tiek nacionalinėse pirmenybėse (14,7 taško, 15,3 naudingumo balo), tiek Europos taurės turnyre (14,5 tšk., 17,5 n. b.).

Abejuose frontuose jis per rungtynes ant parketo praleidžia vidutiniškai daugiau nei pusvalandį, ir tai smarkiai kontrastuoja su praėjusiu sezonu, kai A. Kulboka mėgino laimę NBA.

Šarlotės „Hornets“ ekipoje, kuri lietuvį buvo pašaukusi dar 2018-ųjų naujokų biržoje, 206 cm ūgio marijampolietis šmėkštelėjo vos dviejuose mačuose, taip ir nespėdamas bent jau atidaryti savo taškų sąskaitos stipriausioje planetos lygoje.

Beliko tenkintis NBA G lyga, kur vilkėdamas Grinsboro „Swarm“ marškinėlius A. Kulboka fiksuodavo 14,3 taško, 5,3 atkovoto kamuolio ir 1,3 rezultatyvaus perdavimo statistiką.

„Džiaugiuosi, kad dabartinėje komandoje turiu didelį vaidmenį. Būtent to ir ieškojau po savo sezono JAV. Kaip ir visi, aš noriu realizuoti visą savo potencialą, ir „Promitheas“ suteikia man tam tinkamas sąlygas“, – eurohoops.net sakė Lietuvos krepšininkas.

Jis taip pat džiaugiasi gyvenimu Peloponeso pusiasalio šiaurinėje dalyje esančiuose Patruose.

„Orai – puikūs, šeima čia laiminga, ir man tai vienas svarbiausių dalykų“, – kalbėjo A. Kulboka.

Paauglystėje jis su tėvais pasirinko netradicinį tobulėjimo kelią ir palikęs Kauno „Žalgirio“ dublerius išvyko treniruotis į Vokietiją. Profesionalo karjerą lietuvis pradėjo Bambergo „Brose“, trumpai pažaidė Italijoje, galiausiai dvejus metus praleido Bilbao „Basket“ (Ispanija).

Sezonas Graikijoje jam kol kas yra geriausias karjeroje, nors komandos rezultatai – vidutiniški. Graikijos čempionate „Promitheas“ užima septintą vietą (7/6), Europos taurės B grupėje rikiuojasi šešti (6/5).

„Banguojame, bet tikiu, kad atėjus atkrintamosioms varžyboms kaip tik kilsime į viršų“, – atsiliepė A. Kulboka.

Primename, kad praėjusią vasarą Kazys Maksvytis sykį išmėgino jį ir Lietuvos rinktinėje, bet ruoštis Vokietijoje vykusiam Europos čempionatui nepakvietė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją