„Nežinojau, kad jis tribūnoje. Be abejo, malonu, kad domisi, stebi. Čia – mano šansai pasirodyti. Kaip pavyko šįkart? Manau, gerai, bet visada gali būti geriau: ir gynyboje galiu padirbėti daugiau, ir, be abejo, puolime“, – sakė praeityje žinomo krepšininko Virginijaus Sirvydžio sūnus.

Tiesa, trečiadienio rungtynės jam nebuvo pasakiškos: į ALBA krepšį vilnietis per 15 žaidimo minučių įmetė 5 taškus (0/2 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 2/2 baudų) ir atkovojo 3 kamuolius.

Vis dėlto šiame sezone ne sykį kur kas ryškiau pasirodžiusio lietuvio galimybes palankiai vertina JAV žiniasklaida: ESPN skautas Jonathanas Givony prognozuoja jam 31-ą šaukimą ateinančioje naujokų biržoje.

Paklaustas, ar turi planų teikti paraišką ir dalyvauti biržoje, D. Sirvydis tvirtino dar neapsisprendęs.

„Apie tai su agentu nekalbėjome. Dabar svarbiausia – „Ryto“ sezonas, o vėliau žiūrėsime“, – teigė „Ryto“ talentas, kuriam birželį sukaks 19-a.

Įdomu, jog ilgametį savo vidurio puolėją Joną Valančiūną „Raptors“ naujokų biržoje pašaukė, kai šis buvo to paties amžiaus. Bet vėliau uteniškis dar metus praleido „Ryto“ gretose.

Eurohoops.net svarsto, jog Vilniuje M. Ujiri domino ir vienas ALBA atstovas – D. Sirvydžio bendraamžis Franzas Wagneris. Los Andželo „Lakers“ rungtyniaujančio Moritzo Wagnerio brolis per 16 aikštėje praleistų minučių nepasižymėjo beveik niekuo: prametė vieną dvitaškį, atkovojo ir perėmė po vieną kamuolį.

Tuo metu rungtynių rezultatas buvo priešingas jaunųjų krepšininkų tarpusavio akistatos baigčiai. Vokietijos vicečempionai laimėjo po pratęsimo 94:86.

„Kai pirmavome 7 taškais trečiame kėlinyje, galėjome atitrūkti. Vietoje to praleidome greitą ataką, tritaškį, ir žaidimas vėl buvo lygus. Gal nuovargis kaltas, kad pabaigoje kai kurie žaidėjai tarsi užsikirto. O varžovai pratęsime išliko tvirtu kumščiu: nepriėmė skubotų sprendimų, laikėsi ramiai. Galima sakyti, jų nervai buvo šaltesni“, – komentavo D. Sirvydis.

Jau kitą antradienį komandos sužais atsakomąsias rungtynes Berlyne, kurių baigtis „Rytui“ gali būti lemtinga.

Po trečio Europos taurės turnyro TOP-16 etapo turo E grupėje vilniečiai (1 pergalė/2 pralaimėjimai) užima paskutinę ketvirtą vietą, ALBA (2 pergalės/1 pralaimėjimas) žengia antra.

„Pralaimėjimas tikrai apsunkina situaciją. Manau, dabar svarbiausia atsigriebti išvykoje, o tada žiūrėtume, viskas vėl prasidėtų iš naujo. Svarbiausia – Berlyne laimėti“, – tikslą įvardino D. Sirvydis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)