Svečiai itin prastai pradėjo rungtynes ir vien per pirmą ketvirtį praleido net 46 taškus, o prieš didžiąją pertrauką atsiliko jau 20 taškų skirtumu - 49:69.

Kol kas geriausią mačą savo NBA karjeroje sužaidė Donatas Motiejūnas: lietuvis aikštelėje pasirodė trečio kėlinio pabaigoje ir iškart realizavo vieną baudą iš dviejų. D. Motiejūnas dar sėkmingiau pradėjo ketvirtą ketvirtį: jis per pirmas 3 min. pelnė 8 taškus ir sumažino saviškių atsilikimą iki 82:96. Vis dėlto „Clippers“ atlaikė mūsiškio, kuri per paskutinį kėlinį iš viso pelnė net 12 iš 24 komandos taškų, inicijuotą svečių spurtą ir šventė pergalę.

D. Motiejūnas per 16 min. iš viso surinko 13 taškų (5/7 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai, 3/4 baudos), atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir 2 kartus suklydo.

Jis „Rockets“ gretose rezultatyvumu nusileido tik gerokai daugiau laiko žaidusiems Chandleriui Parsonsui (37 min.) - 17 tšk., Jeremy Linui (34 min.) ir Jamesui Andersonui (25 min.) - abu po 14 tšk.

Įspūdingas lietuvio žaidimas ketvirtajame kėlinyje sužavėjo ir NBA apžvalgininką Ericą Pincusą, kuris „Twitter“ paskyroje parašė: „Rockets“ naujokas Donatas Motiejūnas paliko įspūdį: solidus ketvirtas kėlinys ir 12 taškų per jį!“

Be to, jis išskyrė vieną iš epizodų, kai link krepšio besiverždamas D. Motiejūnas pametė kamuolį, tačiau šis atšoko nuo Matto Barneso ir vėl atsidūrė mūsiškio rankose, o tada pastarasis pelnė du gražius taškus.

„Tai buvo neįtikėtinas Donato epizodas: jis pametė kamuolį, šis atšoko nuo Barneso ir vėl grįžo pas Motiejūną, kuris, taip išeina, atliko rezultatyvų perdavimą pats sau“, - negalėjo atsistebėti E. Pincusas.

Los Andželo „Clippers“ (38/17) - Hjustono „Rockets“ (29/26) 106:96 (46:28, 23:21, 19:23, 18:24).

„Clippers“: Blake Griffinas 20 (11 atk. kam.), Caronas Butleris ir Chauncey Billupsas (4/7 tritaškiai) po 19, Jamalas Crawfordas 13, Chrisas Paulas 10 taškų (11 rez. perd.).

„Rockets“: Chandleris Parsonsas 17 (5 klaidos), Jeremy Linas ir Jamesas Andersonas po 14, Donatas Motiejūnas 13, Patrickas Pattersonas 12, Marcusas Morrisas 10 taškų.

Kitas rungtynes „Rockets“ krepšininkai žais tik po savaitės, vasario 20 dieną, namuose su Oklahomos „Thunder“ - pasibaigus NBA „Visų žvaigždžių“ šventei, kuri, beje, ir vyks Hjustone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)