Berlyno ALBA klubo naujokas dėl kontrolinio turnyro Ispanijoje vėlavo į nacionalinės komandos treniruočių stovyklos pradžią bei vieninteles draugiškas rungtynes su Latvija.

Į Vilnių R. Giedraitis praėjusį sekmadienį atvyko besibaigiant trečiam kėliniui, ir tai, ką išvydo, negalėjo patikti.

Latviai pranoko Dainiaus Adomaičio auklėtinius 97:80.

„Geriau draugiškose pralaimėti, nei oficialiose. Pasižiūrėjome vaizdo įrašą, išanalizavome klaidas, ir žiūrime į priekį. Galvų tikrai nenuleidome“, – nuotaikas po nepavykusios repeticijos Krepšinis.lt apibūdino R. Giedraitis.

Dabar lietuvių laukia atsakingesnis testas – penktadienį jie išvykoje stos prieš Kroatiją pasaulio čempionato atrankos varžybose.

R. Giedraitis sutinka, kad sudėtį NBA atstovais sustiprinę varžovai atrodo grėsmingai, bet teigia, kad nurašyti Dainiaus Adomaičio auklėtinių nereikėtų.

„Lažybų kontoros favoritais regi juos, ir turime tai priimti. Bet ne pavardės žaidžia. Jeigu darysime savo darbą, atiduosime širdį, turėsime tikrai gerus šansus laimėti. Mes irgi norime įrodyti, kad esame už juos geresni. Mums kaip tik didesnė motyvacija dėl to, kad jie turi NBA žaidėjus, o mes – ne. Tikrai nežadame pasiduoti“, – sakė krepšininkas.

Prie Lietuvos rinktinės jis prisijungė po pirmosios pažinties su ALBA komanda, į kurią persikėlė po trijų sezonų Vilniaus „Ryte“.

Su Vokietijos vicečempionais lietuvis pasirašė trejų metų trukmės sutartį ir įsikūrė pačiame sostinės centre, netoli Berlyno sienos.

R. Giedraitis teigia greitai apsipratęs su kone 4 mln. gyventojų turinčio didmiesčio ritmu, nuo kurio neatsilikti padeda patogi metro sistema – kelionėmis požeminiais traukiniais eismo spūstis aplenkia ir jis pats.

Dar geriau žaidėjas jaučiasi naujoje ekipoje.

„Įspūdžiai labai geri. Mėnuo prabėgo taip greitai, kad net nesupratau, jog jau laikas važiuoti į rinktinę. Viskas super, viskuo pasirūpinta, tereikia žaisti. Komandos senbuviai pataria, kur kas, padeda, treneriai detaliai išaiškina žaidimo niuansus. Kol kas apie ALBA galiu kalbėti tik geriausiais žodžiais ir džiaugiuosi, kad priėmiau tokį sprendimą“, – kalbėjo R. Giedraitis.

Jam ypač patinka ispaniškas krepšinis, kurio iš ekipos reikalauja Aito Garcia Renesesas. Tiesa, reikėjo laiko apsiprasti su 71-erių buvusio Ispanijos rinktinės vairininko gynybos schemomis, kuriose priimtina daug daugiau rizikos nei įprasta lietuviams, pavyzdžiui, „uždarant“ varžovų perdavimų linijas.

„Žaidžiame ispanišką krepšinį – bėgti ir mesti. Tai – mano stilius, man toks žaidimas patinka. O gynyboje treneris turi savo sistemą ir nori, kad mes ją įvaldytume. Pradžioje buvo šiek tiek keista, galvojau, kaip taip gali būti, bet dabar įpratau“, – pasakojo R. Giedraitis.

Primename, kad D. Adomaičio auklėtiniai yra atrankos į pasaulio čempionatą J grupės lyderiai, iki šiol laimėję visus šešis žaistus susitikimus. Kroatija pogrupyje žengia penkta (3 pergalės/3 pralaimėjimai).

Dvikova Osijeke vyks penktadienį, nuo 21.15 val. Lietuvos laiku.

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė rugsėjo 17-ąją Vilniuje žais su Nyderlandais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)