Lietuvos krepšinio federacija tikisi, kad dvidešimtmetis NBA klubo Niujorko „Knicks“ puolėjas ateityje galėtų papildyti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę, tačiau prieš tai jis išimties tvarka turėtų gauti Lietuvos pasą.

G. Nausėda sako, kad teigiamą sprendimą galėtų priimti, jei būtų įrodyti krepšininko nuopelnai ir ryšiai su Lietuva.

„Šiuo metu aš neturiu nei Igno Brazdeikio, nei Lietuvos krepšinio federacijos prašymo tai padaryti“, – interviu BNS sakė Lietuvos prezidentas.

„Jeigu toks prašymas bus pateiktas, mes tikrai labai rimtai svarstysime, įvertindami abu aspektus, kurie yra būtini pilietybei išimties tvarka suteikti – tai yra žmogaus nuopelnai, pasiekimai ir žmogaus integravimasis arba, sakykime, sąsajos, šaknys, susijusios su Lietuva“, – teigė G. Nausėda.

„Jeigu šios abi dedamosios bus užtikrintos, manau, kad sprendimas gali būti ir teigiamas. Tačiau šiandien apie tai dar negalėčiau tvirtai teigti“, – pridūrė šalies vadovas.

I. Brazdeikis turi Kanados pasą, o Lietuvos Konstitucija griežtai riboja galimybę asmeniui turėti dvigubą pilietybę.

Įstatymas numato, kad pilietybė išimties tvarka gali būti suteikiama, jei kitos valstybės pilietis turi ypatingų nuopelnų Lietuvai ir integravosi į Lietuvos visuomenę.

Lietuviškai su akcentu kalbantis I. Brazdeikis gimė Kaune, bet vaikystėje jo šeima persikėlė už Atlanto – iš pradžių į JAV, o paskui – į Kanadą.

I. Brazdeikį NBA naujokų biržoje šiemet 47-uoju numeriu pašaukė Sakramento „Kings“, bet po mainų jis atsidūrė „Knicks“ klube.

Pats I. Brazdeikis yra sakęs, kad labai norėtų žaisti už Lietuvą.

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis yra teigęs, kad pasibaigus pasaulio vyrų krepšinio čempionatui norėtų susitikti su prezidentu G. Nausėda aptarti pilietybės suteikimą I. Brazdeikiui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)