Po pažinties su Kauno „Aisčių-LSU-Paradis“, Marijampolės „Sūduva“ ir Utenos „Utena“, šį kartą LMKL.lt akiratyje – Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“.

2013 – 2014 metų sezone tik per plauką nuo bronzos medalių likusios kaunietės šį sezoną pasiryžusios kovoti iki paskutinės minutės, kad ir vėl turėtų galimybę kautis dėl medalių. Praėjusio sezono pusfinalyje „Hoptrans-Sirenoms“ nepavyko pasipriešinti „Sūduvai“, o mažajame finale kaunietės po atkaklių mūšių 2:3 nusileido KlaipėdosFortūnai“ ir bronzinę pakylą turėjo užleisti uostamiesčio komandai. Šį sezoną „Sirenos“ pasiryžusios ir vėl kilti į kovą.

Netektys. Viena iš didžiausių Kauno rajono ekipos netekčių – atakų organizatorė Santa Okockytė. Pagrindinė Lietuvos rinktinės įžaidėja nusprendė priimti „Sūduvos“ pasiūlymą ir pergalių siekti su marijampolietėmis. Šį sezoną „Sirenose“ taip pat nebus 181 cm puolėjos Eglės Tarasevičiūtės, kuri persikėlė į „Uteną“. Po praėjusio sezono „Hoptrans-Sirenos“ sutarties nepratęsė su 171 cm gynėja Indre Keršulyte, kuri patyrė sunkią kryžminių raiščių traumą. Ekipoje neišvysime ir Mildos Sauliūtės, kuri džiaugiasi motinyste ir turėjo sustabdyti karjerą.

Naujokės. Šį tarpsezonį „Hoptrans-Sirenas“ sustiprino gausus būrys naujokių. Sutartys buvo sudarytos net su trimis legionierėmis. Pagrindine vidurio puolėja turėtų tapti Estijos rinktinės žaidėja 201 cm ūgio Valeria Kast. Praėjusį sezoną aukštaūgė rungtyniavo Bulgarijoje ir per rungtynes vidutiniškai rinkdavo po 11,5 taško. Gynėjų grandį komandoje sustiprino dvi ukrainietės: 21-erių Ksenija Afanasjeva ir kita jos bendraamžė Darija Zavidna. „Sirenas“ papildė ir dvi jaunos perspektyvios žaidėjos: penkiolikmetė puolėja Rasa Knyzaitė ir aštuoniolikmetė krašto puolėja Karolina Ambotaitė.

„Džiugina tai, kad pavyko įsigyti tikrai pajėgių legionierių, kurios, tikimės, tinkamai sustiprins komandą. Kol kas mums svarbu pasižiūrėti, kaip visos naujos žaidėjos atrodys mūsų sudėtyje, ar jos pateisins lūkesčius. Jei žaidėjos pritaps prie komandos ir pateisins lūkesčius – jos liks ir padės mums visą sezoną.

Visas sustiprėjimas atsispindės po sužaisto pirmo rato. Tada bus galima spręsti, kuriose srityse sustiprėjome, kur mums dar kažko trūksta ir tada, galbūt, mąstysime apie dar didesnį komandos papildymą“, – apie komplektavimą kalbėjo „Hoptrans-Sirenų“ direktorė Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė.

Kauno rajono komandos vadovė teigė, kad su didžiausiomis problemomis ekipa susidūrė ieškant naujos atakų organizatorės, kurios spraga liko netekus S. Okockytės.

„Ne paslaptis, kad yra jaučiamas nemažas įžaidėjų stygius, būtent todėl mums teko ieškoti legionierės atakų organizatorės, nes lietuvės jau buvo pasirinkusios kitas ekipas. Mūsų gretas papildė net kelios ukrainietės, kurių šalyje krepšinis šiuo metu išgyvena ne pačias geriausias dienas, o žaidėjos nori rungtyniauti, tobulėti, todėl tokias krepšininkes pasikviesti į ekipą buvo lengviau“, – tikino R. Žemantauskaitė-Matlašaitienė.

Tikslai. Praėjusį sezoną „Hoptrans-Sirenos“ tik per plauką liko nuo bronzos medalių, todėl šiais metais klubas ambicijų nemažina. Pagrindinis „Sirenų“ tikslas – kova dėl LMKL medalių.

„Mūsų komandos tikslai, kaip ir daugelio, yra medaliai. Kokios spalvos medaliai tai galėtų būti, dar sunku spręsti“, – apie tikslus kalbėjo ekipos vadovė.

Išskirtinumas. Pasak klubo direktorės, „Hoptrans-Sirenos“ šį sezoną iš kitų komandų išsiskirs kovingumu ir kibia gynyba.

„Mūsų koziris bus kovingumas ir gynyba. Visai nesvarbu, kokia bebūna mūsų ekipa, mes visada kaunamės iki paskutinės minutės“, – teigė „Hoptrans-Sirenų“ direktorė.

Spėjimai. „Hoptrans-Sirenų“ vadovės R. Žemantauskaitės-Matlašaitienės teigimu, šio sezono LMKL ekipos smarkiai pasikeitusios, todėl naujas sezonas bus įdomus ir nenuspėjamas.

„Vienos komandos šį sezoną labai sustiprėjo, kitos – galbūt silpnesnės. Tačiau kiekviena ekipa išsikelia sau tikslus pagal savo biudžetą, žaidėjas. Šiuo metu kažką nuspėti sunku, nes kol kas visos komandos yra aiškios tik pagal savo sudėtis, o ne žaidimą, tačiau, manau, kad šis sezonas bus tikrai įdomus“, – teigė „Hoptrans-Sirenų“ direktorė.