Praėjusiame sezone M. Jamesas buvo rezultatyviausias Eurolygos krepšininkas (vid. 20,2 taško per rungtynes), bet tai mažai kuo padėjo turtingiausiam Italijos klubui, kuris eilinį sykį liko už atkrintamųjų varžybų borto.

Tvarkyti reikalus Milane naujasis treneris ir klubo prezidentas E. Messina pradėjo būtent nuo 29-erių gynėjo: pastarasis turėjo galiojančią sutartį su „Olimpia“, bet buvo patikintas, kad vietos Italijos krepšinio „profesoriaus“ schemose jam neatsiras.

Nors spyriojosi, M. Jamesas galiausiai paliko „Olimpia“ ir persikėlė į Eurolygos čempionų stovyklą, vasarą netekusią kelių pajėgių gynėjų.

„Nenoriu kalbėti apie tai, kas nutiko tarp manęs ir E. Messinos. Pasakysiu tik tiek, kad pats tokioje situacijoje niekada šitaip nepasielgčiau, kaip buvo pasielgta su manimi“, – buvusiai ekipai priekaištų turi M. Jamesas.

Amerikietis sports.ru tvirtino, kad ir Maskvoje žais krepšinį pagal savo supratimą.

„Klausykite, aš esu taškų rinkėjas. Ir taip buvo visose komandose, kuriose esu žaidęs. Neigiamą stereotipą apie mane suformavo tas vienas sezonas Milane. Prieš tai žaidžiau Vitorijos „Baskonia“, žaidžiau Atėnų „Panathinaikos“ – visur mano įtaka žaidimui buvo vertinama teigiamai. Tiesiog neįtikėtina, kaip vieni netipiški metai gali sugriauti žaidėjo įvaizdį“, – skundėsi CSKA naujokas.

Tęsdamas apie savo žaidimo stilių, M. Jamesas lyginosi su Eurolygos legendomis tapusiais gynėjais.

„Faktas, kad nežaidžiu kaip Dimitris Diamantidis, Vassilis Spanoulis ar Šarūnas Jasikevičius, nepadaro manęs prastesniu už juos. Žaidžiu kitaip, ir kas iš to?

Be to, visą laiką sklando gandai apie mano gigantišką ego: neva nesidalinu kamuoliu, visada noriu mesti pats. Taip, mano ego tikrai didelis, dėl to nesiginčiju. Bet nereikia hiperbolizuoti – aš tiesiog nevengiu atsakomybės, net jei prieš tai nepataikau 10 kartų iš eilės. Esu lyderis, atsakau už komandą kritiniu metu. Visi krepšininkai, su kuriais esu rungtyniavęs, vėliau sakydavo tikėjęsi, jog bus daug blogiau“, – dėstė M. Jamesas.

CSKA titulo gynimą Eurolygoje pradės penktadienį svečiuose pas „Valencia“ (Ispanija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)