Projekte dalyvaus krepšinio mokyklos iš visos Lietuvos („Aisčiai“, „Tornado“, Vilniaus, Sostinės, Klaipėdos V. Knašiaus ir Šiaulių sporto mokykla „Saulė“). Specialiai suburta komisija, kurią sudarė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis, legendinis krepšinio treneris ir LKF garbės prezidentas Vladas Garastas ir krepšinio mokyklų atstovai bei treneriai išrinko 14 perspektyviausių 10–12 metų amžiaus vaikų.

Projekto metu kiekvieną atrinktą dalyvį globos specialiai jam paskirtas mentorius, žinomas Lietuvos krepšininkas, kuris su savo auklėtiniu pasidalins patirtimi, stebės, kaip vaikas tobulėja.

Pasak projekto vieno iniciatorių Simono Skupo, „šalies krepšinio žvaigždėms dėmesio netrūksta, tačiau norima atkreipti dėmesį į perspektyviausius Lietuvos krepšinio mokyklose besitreniruojančius vaikus. Tikime, kad šis projektas paskatins augančią krepšininkų kartą siekti tikslų ir padės mažosioms žvaigždutėms tapti tikromis žvaigždėmis“.

„Gerus sportinius rezultatus lemia sunkus kasdienis darbas treniruotėse. Tačiau jei nebus gerų treniruočių sąlygų, motyvacijos ir palaikymo – didžiausi talentai gali žlugti“, – kalbėjo Lietuvos krepšinio federacijos garbės prezidentas V. Garastas. – Džiugu, kad šie vaikai turi tokį palaikymą ir visas sąlygas išnaudoti savo talentus ir užaugti sėkmingais krepšininkais“.

Laisvalaikio ir pramogų centre „Panorama“ pristatytas bandomasis projekto etapas tęsis vienerius metus. Planuojama, kad tai bus ilgalaikis projektas. Kasmet bus organizuojami turnyrai projekto dalyviams bei savaitgalio stovyklos su žymiais šalies krepšininkais. Pirmosios pamokos numatytos jau rugsėjo mėnesį. Be to, kiekvienam projekto auklėtiniui kiekvieną mėnesį bus skiriama simbolinė skatinamoji stipendija. Visi vaikai dovanų gaus specialiai jiems pasiūtas firmines sportines aprangas su projekto simbolika. Stebint krepšinio mokyklų auklėtinių rezultatus kasmet prie projekto bus pakviesta prisijungti daugiau vaikų.

„Samsung“ jau aštuntus metus remia Lietuvos krepšinį. Šiemet kompanija rėmė Europos jaunučių (iki 16 metų) vaikinų, pasaulio jaunių (iki 17 metų) vaikinų ir Europos jaunių (iki 18 m.) vaikinų krepšinio čempionatus.

Londono 2012 metų olimpinių žaidynių rėmėja turėjo išskirtines teises kartu su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu organizuoti šalyje deglo nešėjų atranką. Olimpinį deglą Ašfordo mieste nešė keturi lietuviai, du iš jų – krepšinio pasaulyje puikiai žinomos asmenybės: šeimų krepšinio turnyro įkūrėjas Kazimieras Budrys ir legendinis šalies krepšininkas, olimpinis čempionas Modestas Paulauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją