Šį šeštadienį, rugsėjo 24-ą dieną, lygoje bus sužaistos pirmosios rungtynės Prienuose tarp vietos „Prienai“ ir Jonavos „CBet“ komandų bei Kėdainiuose tarp vietos „Nevėžio“ ir „Wolves“ ekipų.

Vilniuje pirmadienį vykusiame naujo 2022-2023 metų sezono pristatyme lygos vadovybė pabrėžė, kad reguliariajame sezone bus sužaista 33-ejomis rungtynėms daugiau, o ir prizinis fondas laukiamas didesnis.

„Šis sezonas ypatingas bus ir tuo, kad bus daugiau rungtynių televizijoje – apie 140. Ekonominė situacija nėra pati geriausia, bet stengiamės padėti klubams, kad jie neturėtų didelių problemų sezono metu, – kalbėjo „Betsafe-LKL“ lygos vadovas Remigijus Milašius. – Sezonas žada būti labai įdomus. Niekas negali nuspėti, kas taps čempionais ar vicečempionais, kas kovos dėl trečios vietos bei kas užims žemesnes vietas. Padarysime viską, kad šiais metais būtų kuo mažiau klaidų“.

Jis negalėjo pasakyti, koks konkrečiai bus prizinis fondas, nes biudžetas kitiems metams bus tvirtinamas gruodžio mėnesį, tačiau neabejojo, kad jis bus didesnis: „Šį sezoną turime 12 komandų, tai automatiškai tas prizinis fondas didėja. Galbūt jis bus apie 700 tūkst., bet reikia palaukti gruodžio mėnesio, tuomet pasakysime, ką galime. Mano svajonių prizinis fondas yra milijonas eurų. Einame tuo keliu ir tikimės pasiekti.“

„Žiūrėdami į priekį davėme išimtinę teisę „Gargždų“ komandai, kol bus pastatyta salė, ji žais Palangoje. Turime naują Alytaus „Dzūkijos“ savininką ir naują pavadinimą – „Wolves“. Komanda kelia ambicingus tikslus, nes šių metų jų biudžetas – apie 4 mln. eurų. Įsiliejo su nauju biudžetu, nauja energija – LKL kaip organizacijai ta labai svarbu. Visiems nuo to bus įdomiau. Esu labai patenkintas 12-os komandų skaičiumi ir kad atėjo labai stipri kompanija, kuri ateityje žais Vilniuje, naujai rekonstruotoje arenoje“, – kalbėjo lygos galva.

Lygos teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis sakė, kad į sąrašą šiuo metu įtrauktas 21 teisėjas, tačiau dėl medicininių priežasčių trys iš jų negali dirbti.

„Gaila, kad tarp jų yra patyrę teisėjai ir ramsčiai, tokie kaip Tomas Jasevičius. Aišku, tai yra galimybė kitiems pasirodyti. Dėl techninės pusės – išplėtėme peržiūros sistemos techninę įrangą. Anksčiau turėjome vaizdą iš keturių kamerų, dabar turėsime iš aštuonių kamerų. Galimybės bus geresnės teisingai įvertinti. Bus atsižvelgta ir į norą gauti vienokio ar kitokio aptariamo epizodo profesionalų vertinimą.

Pabandėme mobilizuoti jėgas, suburti į Teisėjų departamentą, kuriame yra Romas Brazauskas, Kęstutis Pilipauskas ir Algimantas Pavilonis bei pateikti viešą oficialią interpretaciją lygos vardu per ribotą laiką. Jei sekmadienį rungtynėse kažkas atsitiko, visi protestuoja, teisingai ar neteisingai, mes įsipareigojame kitos dienos metu pateikti viešą to epizodo interpretaciją“, – sakė A. Pavilonis.

Pasitikdama jubiliejinį 30-ąjį sezoną, Betsafe-LKL“ pratęsė bendradarbiavimą su tituliniu rėmėju – lažybų bendrove „Betsafe“, kuri ir toliau bus viena kertinių čempionato partnerių. Nuo pat 2017-2018 m. sezono besitęsiantis organizacijų bendradarbiavimas pagal naujai pasirašytą ilgalaikę sutartį tęsis dar bent trejus metus.

Kaip sakė detalių nepanoręs atskleisti R. Milašius, tai – didžiausia sporto rėmimo sutartis Lietuvos istorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją