Europos čempionato aštuntfinalyje suklupę lietuviai FIBA reitinge dabar užima šeštą poziciją, o be Argentinos rinktinės aukščiau dar rikiuojasi prancūzai, serbai, ispanai ir nuolatiniai jo lyderiai amerikiečiai.

Penkiais laipteliais aukštyn šoktelėjo Senojo žemyno čempionais tapę slovėnai, dabar žengiantys septinti. Dešimtuką geriausiųjų užbaigia Kroatijos, Australijos ir Brazilijos komandos. Iš viso reitinguojamos buvo 153 ekipos.

Naujasis FIBA reitingas buvo sudarytas skaičiuojant ne tik galutines čempionatuose užimtas vietas, bet ir jose sužaistus mačus bei kvalifikaciniuose etapuose užfiksuotus rezultatus. Nuo šiol reitingas taip pat atsižvelgs ir į varžovų pajėgumą bei rungtynes namuose ir išvykose.

Pokyčiai jame bus skaičiuojami ne tik po čempionatų, bet ir po kiekvieno „lango“. Dėl bilieto į 2019 metų planetos pirmenybes kovosiantys lietuviai pirmojo metu susitiks su Kosovo ir Lenkijos rinktinėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)