Pirmoje rungtynių pusėje sausakimšoje „Žalgirio“ dažniausiai buvo skėsčiojama rankomis – tai darė tiek paskui svečius nesuspėję žalgiriečiai, tiek priešnuodžių varžovų puolimo stabdymui neradęs Kazys Maksvytis, tiek šeimininkų kančias aikštėje stebėję žiūrovai.

Dviženklę persvarą ALBA įgijo jau pirmame kėlinyje, o antrajam įpusėjus vokiečių pranašumas pasiekė 20 taškų (23:43).

Visgi pirmoji mačo pusė baigėsi kiek pozityvesne gaida – po 4 Luko Lekavičiaus taškų iš eilės ilsėtis žalgiriečiai išėjo gerokai apkarpę skirtumą (32:44).

Trečiąjį kėlinį žalgiriečiai pradėjo gindamiesi gerokai aktyviau, o puolime vedami Rolando Šmito gana greitai sumažino skirtumą iki 7 taškų (39:46), bet varžovai atsakymą rado Tamiro Blatto tritaškiais.

Būtent tritaškiai tapo „Žalgirio“ ginklu paskutinėje ir lemiama tapusioje mačo atkarpoje.

Pirmąjį savo tolimą metimą pataikęs paskutinę trečio kėlinio sekundę, ketvirtajam prasidėjus kauniečių gynėjas Keenanas Evansas realizavo dar keturis ir išlygino rezultatą – 69:69, o netrukus R. Šmitas „Žalgirį“ po labai ilgos pertraukos išvedė į priekį (71:70).

Netrukus ALBA apskritai buvo pasiųsta į nokautą. Iš toli taikliai šaudyti įsismagino ir Edgaras Ulanovas, viso žalgiriečiai per paskutinį kėlinį pataikė 8 tritaškius ir į savo sąskaitą įsirašė trečią pergalę šiame Eurolygos sezone.

„Žalgiris“ šiose rungtynėse realizavo 16 iš 30 (53,3 proc. tritaškių).

Statistika

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 21 (4/5 trit.), Keenanas Evansas 15 (5/8 trit.), Ignas Brazdeikis 14, Rolandas Šmitas 14 (7 atk. kam.), Tyleris Cavanaugh 6, Karolis Lukošiūnas 6, Lukas Lekavičius 4, Arnas Butkevičius 4, Laurynas Birutis ir Kevarrius Hayesas po 2 taškus.

ALBA: Jaleenas Smithas 14, Tamiras Blattas 12 (4/9 trit.), Gabrielle Procida 11, Johannesas Thiemannas 8 taškai.



Primename, kad visas tris pergales kauniečiai kol kas pasiekė namie. Anksčiau „Žalgirio“ arenoje krito Bolonijos „Virtus“ ir „Barcelona“.

Kitą savaitę, lapkričio 10 d., „Žalgiris“ išvykoje susirems su Vilerbano ASVEL. Tiesa, intriguojantis iššūkis kauniečių lauks jau šį sekmadienį, lapkričio 6 d. Vilniuje žalgiriečiai žais LKL rungtynes su titulą ginančiais Vilniaus „Ryto“ krepšininkais.


Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)