Likus žaisti 7 sek. „Dzūkija“ prieš „Lietuvos rytą“ pirmavo 76:74 ir turėjo teisę rengti ataką, bet po savuoju krepšiu kamuolį gavęs veteranas N. Varnelis jį „atidavė“ Deividui Gailiui, kuris metimu iš po krepšio išplėšė pratęsimą. Per jį dzūkai patyrė pralaimėjimą 82:91 ir toliau rikiuojasi turnyro lentelės dugne.

„Dzūkijos“ vyriausiasis treneris Andrejus Urlepas šį veiksmą palydėjo įsiūčio spyriu į reklaminį stendą, LKL jau pradėjo skubų tyrimą, o T. Pačėsas pažymi, kad jį suglumino ne tik šis vienas 37-erių N. Varnelio poelgis.

– Kaip vertinate rungtynių pabaigą? – Krepšinis.lt pasiteiravo T. Pačėso.
– O kaip galima vertinti? Aš kelis kartus peržiūrėjau epizodą, viską mačiau, tai yra nesuprantami patyrusio žaidėjo poelgiai. Jis netgi mums pirmaujant 73:72 neatsakingai prasižengė. Atrodo, kad tokie veiksmai sąmoningi. Aš jau nekalbu apie paskutinę klaidą.

– Akivaizdu, kad kyla įtarimų dėl galimo lažybų skandalo. Ką galima daryti?
– Problema ta, kad tokiais atvejais tiesioginių įrodymų niekada nėra. Žaidėjas niekada nepasakys, kad kažką padarė sąmoningai, o visi kiti dalykai yra prielaidų lygmenyje. Žinoma, bus atliktas LKL tyrimas, reikalu užsiims ir klubas, tačiau kol kas situacija kaip įprasta apibūdinama vienu žodžiu – „tikėtina“. Patikėkite, jei tik būtų tikrų įrodymų, šitą situaciją greitai išspręstume su atitinkamų organų pagalba.

– Iš balso galima spręsti, kad esate labai nusivylęs.
– Be abejo. O labiausiai gaila komandos, kuri buvo verta pergalės, kuri jau buvo rankose – istorinė pergalė prieš „Lietuvos rytą“. Ypač gaila sirgalių, kurie palaiko, kurie ateina į areną. Taip, neseniai pasikeitė pusė komandos, tačiau tai buvo daroma norint pagerinti vidinį mikroklimatą ir sustiprinti sudėtį. Akivaizdu, kad dabar jau žaidžiame geriau. Sekmadienio rungtynėse trūko Giedriaus Gusto, Arvydo Eitutavičiaus, artimiausiu metu prie kolektyvo turėtų prisijungti ir Simonas Serapinas. Dabartinė vieta turnyro lentelėje – paskutinė – tikrai neatspindi mūsų pajėgumo ir situacija turėtų pasikeisti.

– Kas jums sudaro prielaidų manyti, jog žaidėjas kamuolį varžovui į rankas atidavė tyčia?
– Pasižiūrėkite vaizdo įrašą. Liko septynios sekundės, o kamuolys atiduodamas tiesiai į rankas. Deividas Gailius nesiruošė nei bauduoti, nei atimti kamuolio. Atrodo, kad jis nieko nesiruošė daryti išvis nieko – tereikėjo stovėti ir baigti rungtynes. Pasižiūrėkite ir į tai, kas vyksta vėliau. Kokia yra žaidėjo gynyba, kai D. Gailius atsiduria su kamuoliu po krepšiu?

– Ką konkrečiai žadate daryti N. Varnelio klausimu?
– Bus priimtas sprendimas, liečiantis tolesnį jo dalyvavimą komandos veikloje. Negalime žiūrėti į tai pro pirštus.

– Tai reiškia, kad klubo ir žaidėjo keliai išsiskirs?
– Yra klubo vadovybė, treneriai, aš nenorėčiau nieko sakyti. Tačiau man labai gaila žaidėjų, kuriems tai buvo smūgis į nugarą. Belieka atsiprašyti visų visų. Labai tikiuosi, kad toks incidentas nepadarys neigiamos įtakos komandai, fanų elgesiui. Mano nuomone, po gretų perrikiavimo esame pajėgūs kovoti su visais ir tai jau įrodėme šiose rungtynėse. Tik labai apmaudu dėl šitos pabaigos...

– Tačiau buvo žinių, kad N. Varnelis jau anksčiau buvo suspenduotas.
– Taip, jis turėjo asmeninių problemų, tačiau mes manėme kad jos išsisprendė ir sugrąžinome jį į kolektyvą. Tikėjomės, kad tikras alytiškis norės garbingai pabaigti karjerą gimtajame mieste, stengtis dėl Alytaus, tačiau akivaizdu, jog požiūris iš sentimentų pusės komandai nedavė absoliučiai nieko.

Emocinga ketvirtojo kėlinio pabaiga Alytuje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)