Po taškas į tašką sužaisto pirmojo ketvirčio pirmieji ženklesnę persvarą šiose rungtynėse susikrovė čekai. Artėjant ilgajai pertraukai Tomašo Satoransky vedama rinktinė atitrūko rezultatu 43:30.

Nors Serbija sugebėjo pelnyti aštuonis taškus be atsako ir kėsinosi dar iki antrojo kėlinuko pabaigos perimti iniciatyvą į savo rankas, varžovai atlaikė Aleksandaro Džordževičiaus auklėtinių spurtą ir į ilgąją pertrauką išsinešė devynių taškų pranašumą.

Antroje rungtynių pusėje taiklūs Bogdano Bogdanovičiaus tritaškiai leido serbams persverti rezultatą, o kiek vėliau – ir susikrauti sau dviženklę persvarą. Trečiąjį ketvirtį Balkanų krepšininkai laimėjo įspūdingu rezultatu 28:12.

Lemiamame ketvirtyje varžovus sau už nugarų saugiau atstumu išlaikiusi Serbija pergalingai užbaigė pasaulio čempionatą. Džordževičiaus treniruojama ekipa laimėjo šešerias iš aštuonerių žaistų rungtynių, o pralaimėjimus patyrė tik dvikovose su turnyro finalininkėmis Ispanijos ir Argentinos rinktinėmis.

Įspūdingiausią pasirodymą šiose rungtynėse surengė Sakramento „Kings“ NBA lygoje atstovaujantis Bogdanovičius, pataikęs net 7 tritaškius ir viso pelnęs 31 tašką. Puolime pasyvokai rungtyniavęs Nikola Jokičius surinko tik 7 taškus, tačiau atkovojo 14 kamuolių ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Pasaulio čempionato debiutantus čekus į priekį vedė Patrikas Auda, o naudingiausią pasirodymą surengė dvigubą dublį surengęs aukštaūgis Ondrejus Balvinas.

Serbija: Bogdanas Bogdanovičius 31 (7/12 trit.), Nikola Milutinovas 14 (6/6 met.), Stefanas Jovičius 12 taškų.

Čekija: Patrikas Auda 16, Martinas Peterka 14, Tomašas Satoransky 13, Ondrejus Balvinas 12 taškų (10 atk.kam.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)