Pagal LKL galiojančius nuostatus, muštynių dalyviai – „Juventus“ žaidėjai Ernestas Ežerskis, Simonas Kymantas ir „Lietuvos ryto“ atstovas Dovydas Redikas turės praleisti vienerias rungtynes ir susimokėti pinigines baudas. E. Ežerskiui skirta 1000 Lt, o S. Kymantui ir D. Redikui – 800 Lt bauda.

Už techninę pražangą „Juventus“ žaidėjui Edgarui Stanioniui skirta skirta 200 Lt bauda.

„Čempionato nuostatuose yra aiškiai numatytos baudos. Tiems, kurie dalyvavo muštynėse numatyta 800 litų bauda ir vienerių rungtynių diskvalifikacija. Tuo metu Tautvydui Lydekai už atsarginių žaidėjų suolelio palikimą bus skirta 200 litų bauda“, – sakė L. Gilys.

Paklaustas, ar reikėtų bausti E. Ežerskį, kuris kamuolį D. Redikui į galvą galėjo mesti netyčia, L. Gilys buvo kategoriškas: „Tokie dalykai sunkiai nustatomi, tyčia ar netyčia jis metė. Tačiau nuo jo viskas prasidėjo, jis yra muštynių sukėlėjas, viskas yra išprovokuota jo veiksmo“.

L. Gilys taip pat sutiko, kad už tokius D. Rediko ir kitų žaidėjų veiksmus numatytos baudos yra smulkmena, kuri nuo panašių incidentų ateityje, žaidėjų nusiteikusių muštis, o ne žaisti, tikrai neatbaidys.

„Aišku, tai nepuošia krepšinio. Muštynių netoleruojame, bet nuobaudas galime pritaikyti tik tokias, kokios yra nuostatuose. Tai yra pretekstas detalizuoti ir pagriežtinti baudas už tokius žaidėjų veiksmus“.

Muštynių metu į aikštę išbėgo ne tik komandų krepšininkai, bet ir aistruoliai. Kai kurie jų buvo nusiteikę itin agresyviai. Generalinio direktoriaus manymu, tai nereiškia, kad Utenos klubas nesugebėjo užtikrinti reikiamo saugumo. „Juventus“ arenoje nėra žiūrovų tribūnų ir aikštės atskyrimo, todėl užtikrinti apsaugą yra sunku. L. Gilio manymu, tiek teisėjai, tiek apsaugos darbuotojai visą sąmyšį sutvarkė labai greitai ir gerai.

Beje, sankcijų sulauks ne tik žaidėjai. Utenos policija praneša, kad apie 20 val. Utenos daugiafunkcio sporto centro salėje vykusių rungtynių sulaikė M. Ž., gimusį 1993 m., ir gyvenantį Vilniuje, kuris koja sulaužė tribūnose įrengtą plastikinę kėdę. Žala tikslinama. M. Ž. uždarytas į areštinę.

DELFI primena, kad incidentas įvyko, kai aktyviai gynęsis D. Redikas prasižengė prieš E. Ežerskį, o pastarasis paleido kamuolį tiesiai vilniečiui į galva. D. Redikas puolė santykius aiškintis kumščiais. Į muštynes įsijungė „Juventus“ aukštaūgis Simonas Kymantas, kuris kelis kartus ranka smogė D. Redikui iš nugaros ir dar bandė jam gulinčiam prie uteniškių atsarginių suolelio įspirti. Jaunuosius smarkuolius bandė „tvirta ranka“ raminti Tautvydas Lydeka ir Steponas Babrauskas.

Į aikštę išbėgo ir keli aistruoliai bei apsaugos darbuotojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (213)