Ketvirtą pergalę iš eilės Europos arenose pasiekę žalgiriečiai atkakliai kabinasi už paskutinio šiaudo. Tam, kad palaikytų gyvybę savo atkrintamųjų šansams, kauniečiai privalėjo nugalėti „Daruššafaką“, kuri ne tik yra paskutinė visoje Eurolygoje, bet ir tik dešimta Turkijos lygoje.

Nors mačo pradžioje šeimininkai atsiliko 4:11, užteko vienos Šaro minutės pertraukėlės, kad vaizdas aikštėje pasikeistų: po įspūdingo spurto 31:7 žalgiriečiai nebepavejamai šovė į priekį – 35:18.

Puikiai tritaškius laidę šeimininkai ketvirto kėlinio viduryje pirmavo jau net didesniu nei 30 taškų skirtumu – 88:56. Panašus jis išliko iki pat finalinės sirenos – 94:67.

Didžiąją ketvirto kėlinio dalį aikštėje žaidė jaunieji Rokas Jokubaitis ir Lukas Uleckas. Pirmasis per 9 minutes pelnė 9 taškus, antrasis pasižymėjo 2 rezultatyviais perdavimais.

„Žalgirio“ vyrai pripyškino net 12 tritaškių, kai jų oponentai – tik 2.

Žalgiriečiai taip pat dominavo tiek pagal kovą dėl atšokusių kamuolių (31 prieš 19), tiek pagal rezultatyvius perdavimus – 26 prieš 20.

Rungtynės:

Kauno „Žalgiris“ – Stambulo „Daruššafaka“ 94:67 (22:18, 27:12, 19:16, 26:21).

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas 13, Artūras Milaknis (4/6 tritaškiai), Deonas Thompsonas (6/8 dvitaškiai) ir Nate'as Woltersas (5 rez. perd.) po 12, Marius Grigonis 11 (3/4 tritaškiai), Rokas Jokubaitis 9, Edgaras Ulanovas, Aaronas White'as ir Antanas Kavaliauskas po 6, Thomas Walkupas 4, Leo Westermannas 3 taškai. Lukas Uleckas (8 min., 0/2 tritaškiai, 2 rez. perd.) taškų nepelnė.

„Daruššafaka“: Jeremy Evansas 14 (7/7 dvitaškiai), Muhammedas Baygulas 11, Michaelas Ericas 9, Dogušas Ozdemiroglu 7, Toney Douglasas (0/5 tritaškiai) ir Mertas Akay'us po 6, Oguzas Savašas 4, Jonas Diebleris ir Stantonas Kiddas po 3, Emircanas Košutas ir Berkas Demiras po 2 taškus. Žanis Peineris (12 min.) taškų nepelnė.

Po šio turo žalgiriečiams reguliariajame sezone lieka sužaisti dar du mačus – abu išvykoje: su Pirėjo „Olympiakos“ (kovo 29 d.) ir Madrido „Real“ (balandžio 4 d.).

Eurolygos turnyro lentelė:

















































































Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (297)