Edo Nickaus auklėtiniai kelis kartus pirmavo ir dviženkle taškų persvara – pirmajame kėlinyje – 19:9, 21:11, ketvirtojo kėlinio pradžioje – 72:60, tačiau rungtynių pabaiga buvo itin įtempta ir nugalėtojas sprendėsi paskutinėmis dvikovos sekundėmis.

LSU gretose išsiskyrė Šarūnas Vingelis, pelnęs 23 taškus, Šarūnas Beniušis pridėjo 16 taškų (12 atk. kam.), Taurantas Tamošiūnas – 14, Paulius Petrilevičius ir Karolis Babkauskas – po 10 tšk.

MRU komandoje eilinį kartą lyderio vaidmens ėmėsi Antanas Udras, pelnęs 19 taškų, Eimantas Bendžius pridėjo 15, Dovis Bičkauskis – 13, Julius Kazakauskas – 12 (9 atk. kam.), Osvaldas Olisevičius – 11 tšk.

„Tai buvo reto grožio rungtynės, vertos net finalo. Šiemet LSKL pirmenybės – itin intriguojančios ir nenuspėjamos: keturių-penkių pirmaujančių komandų lygis itin aukštas ir panašus. Jei reikėtų prognozuoti, kas taps čempionais, net nesiryžčiau“, - kalbėjo šias rungtynes Vilniuje stebėjęs LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas.

Jis po dvikovos MRU komandai įteikė LSKL reguliaraus čempionato nugalėtojų taurę.

MRU ekipa šiuo trofėjumi džiaugiasi jau antrus metus iš eilės. Be to, pernai MRU tapo ne tik reguliaraus čempionato nugalėtoja, bet ir triumfavo LSKL finale. Tąkart Kauno sporto halėje vykusiame finale vilniečiai rezultatu 80:74 nukovė tą pačią LSU komandą.

Šiemet LSU krepšininkai turi dar daugiau ambicijų, kadangi didžioji dauguma šios ekipos žaidėjų patirties pasisėmė LKL čempionate.

„Žinoma, kad patirtis LKL čempionate duoda rezultatų, - kalbėjo LSU treneris Edas Nickus. - Prieš MRU komandą pirmajame šio sezono tarpusavio susitikime Kaune apmaudžiai pralaimėjome tik paskutinėmis sekundėmis rezultatu 95:96, šįkart jau turėjome iniciatyvą savo rankose ir tik rungtynių pabaigoje varžovai pavojingai priartėjo. Džiaugiuosi, kad iškovojome pergalę, nors ji ir nieko nelėmė. Mes ir VDU komanda reguliariajame čempionate surinkome vienodai – po 28 taškus, tačiau VDU turnyrinėje lentelėje žengia laipteliu aukščiau, kadangi tarpusavio rungtynių rezultatas geresnis VDU komandai. Mes VDU krepšininkus namuose įveikėme vieno taško skirtumu – 90:89, tačiau svečiuose pralaimėjome trijų taškų skirtumu – 76:79. Taigi, mūsų laukia įdomus LSKL pusfinalis su ta pačia VDU ekipa“, - pabrėžė LSU ekipos treneris.

Vienas iš MRU komandos vadovų ir trenerių Vytautas Poteliūnas paskutinio pralaimėjimo nesureikšmino.

„Juk tos rungtynės nieko nelėmė. Tai buvo puiki proga išbandyti įvairias žaidimo sistemas, įvairias komandos sudėtis. Dvikovą stebėjo MRU rektorius, prorektorius ir kita universiteto vadovybė. Visi buvo patenkinti atkaklia ir gražia kova. Rungtynės tikrai buvo intriguojančios ir gražios. Esame patenkinti, kad tapome LSKL reguliaraus čempionato nugalėtojais, tačiau tuo mūsų tikslai nesibaigia – norime žengti toliau. Būtų puiku vėl kautis LSKL finale ir bandyti apginti pernai iškovotus čempionų titulus. Gerai, kad pusfinalyje turime savos aikštės pranašumą“, - kalbėjo MRU strategas V. Poteliūnas.

LSKL reguliariajame čempionate kovo 17 dieną (pirmadienį) dar bus žaidžiamos trejos rungtynės: Klaipėdos universitetas (KU) namuose priims Vilniaus universitetą (VU), Šiaulių universitetas (ŠU) savo aikštėje kausis su Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) komanda ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) žaidėjai susigrums su Kauno technologijos universiteto (KTU) studentais.

Būtent po šio turo ir paaiškės ketvirtasis LSKL finalo ketverto dalyvis. Juo taps arba KU, arba ŠU ekipa.

Visgi, daugiau galimybių turi ŠU ekipa.

Jei klaipėdiečiai paskutines reguliaraus čempionato rungtynes laimėtų, o šiauliečiai – pralaimėtų, tada kelialapis į LSKL finalo ketverto varžybas atitektų pajūrio atstovams. Jei klaipėdiečiai pralaimėtų, tada šiauliečiai net ir nesėkmės atveju keliauti į LSKL finalo ketverto rungtynes.

Jau aišku, kad bet kokiu atveju šiemet dėl medalių nebekovos VU, LEU, VGTU ir KTU ekipos.

LSKL čempionato lentelė:

1.MRU1613329
2.VDU1612428
3.LSU1612428
4.ŠU159624
5.KU159624
6.VU156921
7.LEU1541119
8.VGTU1521317
9.KTU1521317

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją