- Treneri, kokie pasikeitimai komandoje, lyginant su praeitu sezonu?

- Didelių pasikeitimų nelaukėme. Keli žaidėjai iš čempionių komandos baigė mūsų universitetą. Arvydas Gydra, kiek žinau, mokslus tęs Šiaulių universitete, o kartu jam ir atstovaus. Gediminas Žylė išvažiavo žaisti į Ispanijos trečią lygą. Virbalui sukako 25-eri metai, tačiau šiais metais Lietuvos studentų krepšinio lygos vadovybė priėmė sprendimą leidžiantį 25-erių metų krepšininkams atstovauti savo universitetams.

Naujai atėjusių žaidėjų turim iš NKL Trakų „Trakai“ komandos. Iš ten atėjo keletas žmonių. Gediminas Orelikas nuo šio sezono žais Vilniaus „Lietuvos ryte“, o kartu ir mokysis Mykolo Romerio universitete, tad šį sezoną jis mums padės.

Pagrindiniai žaidėjai yra išlikę, bandysime šį sezoną apginti iškovotą titulą. Mažiausia mums keliama užduotis – patekti tarp keturių stipriausių komandų, o toliau jau stengtis pakartoti praėjusių metų rezultatą.

- Kaip vyksta pasiruošimas naujam sezonui?

- Mūsų komanda sudaryta iš dviejų stambesnių penketukų. Vienas yra iš Vilniaus MRU, kur yra penki-šeši žaidėjai, kitas - iš „Trakų“. Ten irgi penki-šeši žaidėjai, kurie atstovauja mūsų komandai. Šiais penketukais mes ir remsimės viso sezono metu, juos papildydami LKL žaidėjais. Bet, matote, LKL žaidėjai negalės dažnai padėti komandai. Kiek žiūrėjau tvarkaraščius, vieniems klubams, kaip „Lietuvos rytui“, gali būti Eurolyga arba Europos taurės turnyras, kitiems – BBL arba LKL kovos, nes LKL priėmė vėl keturių ratų sistemą. Iš LKL žaidėjų mes tikimės pagalbos tik galutinėje sezono fazėje, bet, kai tvarkaraščiai nesutaps, tikrai tikiuosi, kad jie padės mūsų komandai. Kalbėjome su klubais ir treneriais – jie bandys žaidėjus išleisti.

- Kas šiais metais bus didžiausi jūsų konkurentai?

- Kaip ir visuomet – VDU. Pernai jie liko treti, tai šiemet būtinai bandys susigrąžinti titulą. Kaip ir visuomet stiprūs išliks ŠU ir LSU. LSU pernai buvo antri, daugumą žaidėjų sudaro dabar LKL žaidžiantys krepšininkai, kurie turės daugiau patirties žaisdami vienoje komandoje. Prie jų prisijungs dar keli žaidėjai iš NKL, taip kad šios komandos tikrai bus stiprios. KTU sudarė sandorį su NKL komanda Birštono „JAZZ“ ir dabar vadinsis „KTU JAZZ“. Man rodos, kad ši komanda bus viena iš tokių, kurią nuspėti bus sunku.

Šiais metais gali iššauti bet kuri komanda, kova bus įnirtinga. Esu įsitikinęs, kad nebus vienvaldžio lyderio, kuris labai aiškiai pirmaus. Juk pernai stipriausiųjų ketvertas išaiškėjo tik pačiame sezono gale. Tikiuosi, kad ir šiais metais vyks tokia graži kova.

Lietuvos studentų krepšinio lygos sezono pradžia – jau spalio 7 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją