„Man patinka Lietuvos žmonės, todėl manau, kad greitai čia pritapsiu. Lietuviai turi daug panašumų su mano gimtinės žmonėmis“, - pokalbį Kauno oro uoste pradeda M. Rakovičius.

Serbas pripažįsta, kad kelionė buvo pakankamai sunki ir dabar jis nori pailsėti. Tačiau M. Rakovičius sutinka atsakyti ir į DELFI klausimus.

Pastarąjį sezoną Italijos čempionų Sienos „Montepaschi“ gretose praleidęs M. Rakovičius tikina, kad naujoje komandoje netrūks jam pažįstamų veidų.

„Žinoma, žinau. Robertas Javtokas, Paulius Jankūnas, Marko Popovičius, DeJuanas Collinsas, Sonny Weemsas. Komandoje netrūksta gerų žaidėjų. Tai bus stipri komanda, todėl aš ir nusprendžiau žaisti Kaune – mes turime daug galimybių žengti toli“, - sako M. Rakovičius.

Serbas taip pat tikina, kad turėjo keletą pasiūlymų dėl artėjančio sezono, tačiau detaliau apie juos kalbėti nepanoro.

„Turėjau keletą gerų pasiūlymų, bet dabar apie juos nenoriu kalbėti, nes pasirinkau „Žalgirį“. Tai didelis iššūkis man, nes Lietuva – krepšinio šalis. Kaip jau minėjau, Lietuva man primena mano šalį“, - sako aukštaūgis.

Vidurio puolėjo pozicijoje rungtyniaujantis M. Rakovičius panašaus vaidmens tikisi ir „Žalgiryje“.

„Tikiuosi rungtyniauti toje pačioje pozicijoje, kaip ir paskutinį sezoną „Montepaschi“ gretose. Man priimtina kieta gynyba, kova dėl kamuolio po varžovų krepšiu, žaidimas tiek arčiau, tiek toliau krepšio“, - sako „Žalgirio“ naujokas.

M. Rakovičius Eurolygoje mačuose vidutiniškai žaisdavo po 17,4 minutės, pelnydavo po 8 taškus ir atkovodavo 3,8 kamuolio. Italijos pirmenybėse aikštelėje jis praleisdavo po 15,1 minutės, rinko po 7,6 taško ir atkovojo po 3,3 kamuolio.

2007 metais NBA naujokų biržoje serbą antrojo rato 60 šaukimu pakvietė Dalaso „Mavericks“ klubas, tačiau netrukus žaidėjas buvo perleistas Orlando „Magic“ ekipai. Vis dėlto NBA lygoje žaidėjas taip ir nedebiutavo.

Savo karjerą M. Rakovičius pradėjo Belgrado „Partizan“ jaunimo komandoje. Jis taip pat yra atstovavęs Keramikos „Polet“ (2003–2004 m.), Belgrado „Atlas Banka“ (2004–2006 m.), Išranos „Mega“ (2006–2007 m.) bei Sankt Peterburgo „Spartak“ (2007–2010 m.) klubams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją