Ir menka paguoda, kad 31 metų 208 cm ūgio puolėjas tąkart per rungtynes rinkęs po 12,8 taško, buvo Lietuvos rinktinės lyderis.

Šių metų „EuroBasket 2011“ šventę M. Petravičius prisimins, nes ji vyko krepšinio šalyje Lietuvoje. Jos nepamirš, nes kelią į medalius lietuviams užtvėrė pirmenybių išsišokėliai makedonai. Ir dar savo vaikams (su žmona Bernadette augina pustrečių metų sūnų Marijoną ir trijų savaičių Viktoriją) su liūdesiu pasakos, kad jį sustabdė liga: rinktinei padėjo tik per dvejas rungtynes, penkis komandos draugų susitikimus stebėjo gulėdamas ligoninės palatoje, o lemiamas kovas Kauno „Žalgirio“ arenoje - nuo atsarginių suolelio. O jaunėlė dukrelė Viktorija klausydamasi žinos, kad pasaulį išvydo dieną prieš lemtingą Lietuvos krepšininkams susitikimą su Makedonija.

Vienas iš trijų milijonų

M. Petravičiui atlikus tyrimus Kauno klinikose krepšininkui nustatyta plaučių mikroembolija ir dėl ligos jis iš „EuroBasket 2011“ kovų pasitraukė. Kaip tuomet sakė rinktinės gydytojas Rimtautas Gudas, Marijonui tiesiog nepasisekė, mat Lietuvoje fiziškai stipriems žmonėms tikimybė susirgti tokia liga yra viena iš trijų milijonų...

- Ką šiuo metu veikiate? - „Lietuvos žiniomis“ pasiteiravo Lietuvos rinktinės vidurio puolėjo M. Petravičiaus, kuriam spalio 24-ą sukaks 32-eji metai.

- Medikai skyrė poilsio, tad dabar gydausi. Laukiu naujų žinių. Kol kas liepė gyventi ramiai, ilsėtis.

- Kiek laiko teks ilsėtis?

- Kol kas dar neaišku. Reikės reguliariai lankytis pas gydytojus, o jie jau praneš, kada galėsiu pradėti sportuoti.

- Susirgote labai ne laiku... Ant nosies naujas sezonas, jūs esate be klubo.

- Sveikata brangiau už kontraktą. Bus dar tų sutarčių, tame nematau nieko blogo. Pirmiausia reikia išgyti.

- Europos čempionato prizininkų trejetas - logiškas?

- Trūko Lietuvos (juokiasi). Bet nieko nepakeisi. Ant pjedestalo lipo geros komandos. Gražiai ir puolime, ir gynyboje žaidė prancūzai. Visus nustebino ketvirtą vietą užėmę makedonai. Vyrukai kovojo iš širdies, per kiekvieną susitikimą kabinosi į pergalę, tai pagirtina.

- Šeima jau gausesne?

- Taip, gimė dukrelė. Viskas puiku. Nusprendėme ją pavadinti Viktorija (Victoria lotyniškai - pergalė, DELFI). Viską sprendžiame kartu su žmona (šypsosi), M. Petravičius baigė pokalbį su „Lietuvos žiniomis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją