Dvi „lietuviškos“ komandos sekmadienį tenkinsis tarpusavio kova dėl trečios vietos Eurolygoje.

Finalą joms teko palikti Pirėjo „Olympiakos“ ir Madrido „Real“ jurisdikcijai.

Bet jei kitą dieną po pusfinalių R. Jokubaitis tvirtino nesuprantantis, kam apskritai rengiamas mačas dėl trečios vietos, D. Motiejūnui dėl to klausimų nekyla.

„Žiūrint iš mano varpinės – jo reikia. Tokiai jaunai komandai kaip mūsų patirtis tokiame turnyre yra neįkainojama. Reikia pasistengti laimėti paskutinį mačą vien jau tam, kad žinotume, kaip tokiuose turnyruose pasiekiamos pergalės. Kitiems gal tai atrodo bereikšmis dalykas, bet man atrodo kitaip“, – sakė pirmą kartą finalo ketverte rungtyniaujančio „Monaco“ vidurio puolėjas.

Vis dėlto nesėkmė prieš „Olympiakos“ ir 32-ejų kauniečiui kirto per pakaušį – jo paties žodžiais, ne ką silpniau nei katalonams vožtelėjo pralaimėtas „El Clasico“.

– Pajautėte savo kailiu, ką gali „Olympiakos“ – ar graikai laimės Eurolygą?Delfi paklausė D. Motiejūno

– Turiu ten nemažai priešininkų-draugų: tiek Isaiah Canaanas, tiek Tarikas Blackas, tiek Kostas Papanikolaou su Kostu Slouku. Žaidžiame vieni prieš kitus nuo 16 metų amžiaus, su kai kuriais iš jų esu žaidęs ir kartu. Dabar palaikysiu juos ir palinkėsiu jiems sėkmės.

– Ar peržiūrėjus vaizdo įrašą pasikeitė išvados apie nesėkmės priežastis?

– Nelabai kokias išvadas išeina padaryti, kai taip sugriūni per vieną kėlinį. Ne pirmą kartą mums taip nutinka – panašiai atsitiko ketvirtfinalio serijoje su Tel Avivo „Maccabi“. Visi turime prisiimti atsakomybę, visa komanda. Kartu laimėjome prieš „Maccabi“, reikia mokėti ir kartu pralaimėti.

Donatas Motiejūnas

– Kokį įspūdį paliko kitas pusfinalis tarp „Real“ ir „Barcelona“?

– Labai panašūs pusfinaliai tuo aspektu, kaip pasikeitė komandų žaidimo trajektorija rungtynių metu. „Barcelona“ taip nesugriuvo, bet irgi turėjo panašių problemų po pertraukos. Atrodė, viską kontroliuoja, viskas gerai einasi, tereikia tik taip tęsti, ir viskas bus gerai. O antroje pusėje jau atrodė visai kita komanda... „Real“ tereikėjo išnaudoti savo pranašumus.

– Kaip manote, ar „Barcelona“ atstovams sunkiau buvo užmigti po nesėkmės pusfinalyje negu jums?

– Na, man irgi nebuvo lengva – miegojau gal dvi valandas, todėl šiandien esu kaip apdujęs, turėsiu anksčiau atsigulti. Juk kurį laiką pirmavome, po dviejų kėlinių viskas atrodė visai gražiai. Bet kam būtų sunku tokioje situacijoje.

Žaidėjai po rungtynių ėjo pasivaikščioti po Laisvės alėją, norėjo nusiraminti. Emocijų buvo daug. Po tokių rungtynių visada skubi ieškoti kaltų, badyti pirštais, bet tai tikrai neišeitų į naudą. Manyčiau, kad vos per du sezonus Eurolygoje pasiekti finalo ketvertą vis tiek yra didelis pasiekimas. Laukia rungtynės dėl trečios vietos, Prancūzijos čempionato atkrintamosios varžybos – jeigu norime sezoną pabaigti rezultatyviai, reikia susitelkti.

„Barcelona“ gal atrodo kitaip, galbūt jiems mačas dėl trečios vietos nebėra kažkoks lemiamas, gali į jį ir nusispjauti. Pamenate, kaip Kauno „Žalgiris“ 2018 metais žaidė dėl trečios vietos su Maskvos CSKA – dideliems klubams tokiu atveju nebėra motyvacijos. O tokiems kaip mums tai puiki galimybė užbaigti tarptautinį sezoną pergale.


– Mike‘as Jamesas irgi ėjo pasivaikščioti po Laisvės alėją – gal pakeitė nuomonę apie Lietuvą ir vasarą atvažiuos čia paatostogauti?

– Čia jau jo reikia klausti. Regis, išėjęs buvo, kaip ir visi. Kur geriausios vietos Kaune nusiraminti? Santaka, kur vanduo čiurlena, kur grynas oras, medžiai, ramybė. Ir Ąžuolyne galima pasivaikščioti. Monake aš taip pat nemažai esu išvaikščiojęs.

– Kam atiteks vietos publikos simpatijos rungtynėse dėl trečios vietos?

– Sunku pasakyti. Tikėkimės, kad padovanosime gražų reginį, kuris visiems patiks, ir nugalės stipresni.

– Kaip jums atrodė R. Jokubaičio skrydis, pasibaigęs veidu į parketą?

– Labai baisiai, labai nemaloniai ir gąsdinančiai. Aišku, dantys nukentėjo, bet tikiuosi, kad smarkiau nesusižeidė.

– Kalbėjotės su Pauliumi Jankūnu – suderinote sutarties su „Žalgiriu“ detales?

– Šiandien su juo kokius tris kartus prasilenkėme. Ir kiekvieną kartą pasišnekame. Smagu susitikti žmones, kurie yra tiek „Žalgiriui“ padėję, yra tarp didžiausių Eurolygos legendų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją