„Norėjau, kad pakalbėtume ne per darbus. Sulaukėme daug skambučių, kai vyko darbai, tada teko sukti uodegą nenorint nieko atskleisti. Dabar noriu padėkoti klubo vardu Rimtautui Gudui ir visai klinikai. Juokavome, jog rungtynės dar buvo nesibaigusios, o Achilo sausgyslė Keenanui jau prisiūta, o žaidėjas pradėjo reabilitaciją. Rimtautas su komanda parodė kosminį greitį ir neįsivaizduojamus dalykus“, – kalbėjo P. Motiejūnas.

Kosminį greitį atliko ir „Žalgirio“ biuras: kontraktai su naujokais Isaiah Tayloru ir Achille Polonara buvo sudarinėjami per naktį.

„Noriu padėkoti mūsų darbuotojams kurie siuntė kontraktus ir 3 val., ir 5 val. ryte. Dar sėdėdamas ant suolo rungtynėse su „Fenerbahče“ pradėjau susirašinėti su Tayloro agentu, nes šį variantą jau buvome apčiupinėję. Derybos nebuvo sudėtingos, nes sąlygas jau žinojome. Achille taip pat visada buvo mūsų sąrašuose, o derybas paskatino Evanso praradimas. Greitai pavyko suderinti ir sutartis, ir skrydžius“, – pasakojo P. Motiejūnas.

Abu „Žalgirio“ naujokai jau atvyko į Kauną ir sekmadienį arenoje stebėjo kauniečių rungtynes su Klaipėdos „Neptūnu“. Pasak P. Motiejūno, du naujokai apsunkina klubo finansinę situaciją, tačiau tikimasi, kad rizika atsipirks.

„Cavanaugh ir Evanso kontraktai nėra apdrausti. Esame ne kartą skaičiavę, kad drausti neapsimoka. Šį sezoną būtų apsimokėję, bet draudimui pinigų visada pagailime, nes tos sumos nėra mažos. Dabar nebetelpame į biudžetą, bet norime toliau tęsti gerą išpirktų bilietų bangą, geras emocijas. Yra įtampos, bet susitvarkysime. Pinigų pardavimai atstoja, dar nepilnai, bet jei taip sėkmingai bus visą sezoną, tikime, kad galime prasisukti“, – P. Motiejūnas.

„Žalgirio“ galva sako, kad T. Cavanaugh sugrįžimas į rikiuotę šį sezoną yra įmanomas, tačiau jo ateitį gaubia nežinomybė. Paklaustas, kodėl į jo vietą atvyko Bolonijos „Virtus“ viliotas italas, P. Motiejūnas atskleidė, kad kauniečiai galėjo jam pasiūlyti komandoje svarbesnį vaidmenį.

„Cavanaugh dar gali sugrįžti, tačiau negalime laukti ir nieko nedaryti. Jam atliekamos skirtingos procedūros, bet šiuo metu situacija nesisprendžia. Su Polonara kalbėjome, kad jis „Žalgiryje“ tikrai bus svarbus žaidėjas. Jis mato, kad Eurolygoje esame neblogoje vietoje, o mes žinome, koks kertinis žmogus jis buvo Vitorijoje. Stambule jis šiek tiek užstrigo, o Bolonijoje jo pozicijos žaidėjų taip pat yra nemažai. Galbūt mažesnė konkurencija nulėmė jo pasirinkimą.“

Paklaustas apie K. Evanso ateitį klube, P. Motiejūnas užsiminė, kad dabar šansai išsaugoti gynėją klube kitam sezonui yra išaugę.

„Po operacijos jau kalbėjome su jo agentu. Norime jį matyti komandoje kitą sezoną, bet dabar visas dėmesys skiriamas jo atgaivinimui ir sveikimi. Nežinau, kokius jis turės variantus, bet jam viskas tikrai komplikuojasi. Manau, kad mūsų šansai išlaikyti jį kitam sezonui yra didesni“, – kalbėjo P. Motiejūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)