Pirmą kartą aukščiausio lygio Europos klubinio krepšinio finalinės kovos vyks Lietuvoje. Gegužės 19–21 dienomis „Žalgirio“ arenoje bus surengtas šaliai ir Kauno miestui istorinis Eurolygos finalo ketverto turnyras.

Eurolyga patvirtino, kad 2022–2023 m. sezonas pasibaigs vienoje lankomiausių ir moderniausių arenų visoje Europoje.

Gegužės 19 dieną, penktadienį, „Žalgirio“ arenoje bus žaidžiami du pusfinalio susitikimai, o dvikovos dėl trečiosios ir pirmosios vietos įvyks gegužės 21 dieną, sekmadienį.

„Šio tikslo siekėme nuo arenos atidarymo. Turėjome svajonę organizuoti Eurolygos finalo ketvertą. Aišku, patys vieni to nepadarytume. Dėkui Kauno miesto savivaldybei ir jos komandai, kad patikėjo šiuo mūsų projektu, palaikė. Bendro darbo dėka turime tokią žinią“, – kalbėjo P. Motiejūnas.

„Kai „Žalgiris“ atėjo su idėja ir tikėdami, kad realu turėti Eurolygos finalo ketverto varžybas Kaune, miestas vienareikšmiškai stojo į „Žalgirio“ pusę. Norime, kad šventė būtų tiek Kaune, tiek visoje Lietuvoje. Namų darbus, kurių buvo nemažai, „Žalgiris“ padarė, o dabar galime džiaugtis rezultatais“, – kalbėjo Kauno vicemeras Andrius Palionis.

Kaip teigė savivaldybės atstovas, miesto parama galės siekti apie 1,5 mln. eurų. Dar tiek pat „Žalgirio“ klubas prašė prisidėti Lietuvos vyriausybę, tačiau sulaukė atsakymo, kad tokie sporto renginiai šiuo metu nėra pagrindinis akcentas.

„Galiausiai užteko savivaldybės finansinio palaikymo ir gavome šią teisę organizuoti finalo ketvertą. 1,5 mln. eurų iš turistų ir paliekamo PVM grįš su kaupu. Didžiausi viešbučiai Kaune rezervuoti, taip pat Vilniuje VIP asmenims jau rezervuotas viešbutis. Tikimės didelio turistų antplūdžio priklausomai nuo komandų, kurios pateks į finalo ketvertą“, – pasakojo P. Motiejūnas ir pridūrė, kad atvykę Eurolygos atstovai teigiamai įvertino „Žalgirio“ galimybes surengti tokį turnyrą.

Anot jo, sirgaliams „Žalgirio“ arenoje bus skirta 8,5 tūkst. vietų. Likusi dalis – žiniasklaidos atstovams, VIP asmenims ir kitų komandų fanams, kurie turėtų sudaryti 80 proc. visų sirgalių.

„Žalgirio“ direktorius atmetė galimybę didinti biudžetą, pirkti žaidėjus, kad į finalo ketvertą prasibrautų ir Kazio Maksvyčio auklėtiniai: „Netikime tokiais metimais ir statymais. Per daug rizikingas šis žaidimas. Orientuojamės suorganizuoti puikų renginį, kauniečiams, miesto svečiams ir kitiems gyventojams. Aišku, visada svajoju apie finalo ketvertą su mūsų komanda. Faktas, kad visi lietuviai linki Šarūnui Jasikevičiui su „Barcelona“ laimėti Eurolygą. Kaip Lionelio Messi pergalė pasaulio futbolo čempionate, taip Šarūno Jasikevičiaus pergalė Eurolygoje Kaune – ko jam dar trūksta kaip treneriui – būtų kaip iš fantastiškos knygos.“

Iš renginio kažko uždirbti pats „Žalgirio“ klubas nesitiki, o šiuo metu bus metamos visos pajėgos į renginio organizavimo detales.

Savo ruožtu Kauno vicemeras kalbėjo, kad bus svarstoma Kauno gimtadienį organizuoti savaite vėliau nei Eurolygos finalo ketverto varžybos. „Manau, kad miestas perkels savo gimtadienį vėliau, kad turėtų dvi šventes. Renginiai labai dideli, norisi abu turėti kokybiškus“, – sakė A. Palionis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją