B grupėje lietuvės rungtyniaus su Ukraina, Prancūzija ir Suomija. Rinktinės tarpusavyje sužais du mačus – vieną namuose ir kitą išvykoje.

Kelialapį į Europos čempionatą iškovos 10 grupių nugalėtojų ir 4 geriausios antrąją vietą užėmusios komandos. Visgi, jeigu turnyro organizatorės (Slovėnija ir Izraelis) pateks tarp 14 pajėgiausių rinktinių, atitinkamai kelialapį į Europos čempionatą gaus penkta ir šešta geriausios antrosios vietos komandos.

Atranka į Europos čempionatą suskirstyta į tris langus – pirmasis vyks 2021 m. lapkričio 11-14 dienomis, antrasis 2022 m. lapkričio 24-27 dienomis, trečiasis 2023 m. vasario 24-27 dienomis.

21-ą vietą FIBA Europos reitinge užimančios lietuvės buvo penktajame burtų krepšelyje, kartu su lenkėmis, vokietėmis, bulgarėmis ir rumunėmis.

Burtų metu rinktinės suskirstytos į 10 grupių – aštuonios grupės po keturias komandas, E ir J grupė po tris komandas.

Pagal nustatytą burtų traukimo tvarką Lietuvos moterų rinktinė galėjo atsidurti A, B, C, D arba E grupėje, kartu su 1, 2, 5 (Lietuva) ir 8 krepšelio komandomis. 2, 3, 6 ir 7 krepšelio komandoms atiteko F, G, H, I ir J grupės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)