Pirmadienį po pirmosios treniruotės Kėdainiuose įvyko komandos susirinkimas, kurio metu vyriausiasis treneris Rimvydas Samulėnas pristatė savo filosofiją ir komandos vidaus tvarką. Taip pat buvo išrinkta naujoji kapitonė – Eglė Šulčiūtė, pakeitusi savo klubo draugę Sandrą Linkevičienę, kuri dėl traumos negalėjo atvykti į rinktinę.

Krepšininkės taip pat išsidalijo numerius, su kuriais jau šeštadienį žais Europos čempionato atrankos rungtynes. Tarptautinei krepšinio federacijai liberalizavus numerių tvarką, dabar ant rinktinių marškinėlių gali būti numeriai nuo o iki 99.

Didžiausią numerį Lietuvos moterų rinktinėje turės Neringa Skadaitė – 92, o mažiausią – Marina Solopova, kuri pasirinko 0.

Marškinėlių numeriai:

Gabrielė Gutkauskaitė – 44
Santa Okockytė – 7
Inesa Visgaudaitė – 16
Neringa Skadaitė – 92
Marina Solopova – 0
Kamilė Nacickaitė – 6
Vita Kuktienė – 12
Eglė Šulčiūtė – 14
Monika Grigalauskytė – 10
Laura Svarytė – 21
Giedrė Paugaitė – 77
Lina Pikčiutė – 1
Gintarė Petronytė – 11
Eglė Šikšniūtė – 15

Antradienį rinktinė tęsė treniruotes Kėdainių arenoje. Tarp jų komanda rado laiko pasveikinti puolėją Liną Pikčiutę, lapkričio 17-ąją šventusią 25-ąjį gimtadienį. Jai buvo įteikti du tortai, glėbys gėlių, gausybė bučinių, sudainuota „Su gimimo diena“ ir sušukta „Valio!“.

Jau šeštadienį Rygos olimpinio sporto centro salėje lietuvių laukia pirmasis mūšis dėl teisės kovoti Europos čempionate. Jos žais su trenerį pakeitusia Latvijos rinktine, taip pat nestokojančia ambicijų patekti į Senojo žemyno pirmenybes.

Po savaitės, lapkričio 25 dieną, Lietuvos rinktinė Kėdainiuose priims Slovėniją. Rungtynių pradžia – 19 val. Įėjimas nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją