Manto Šerniaus auklėtinės Kėdainiuose po atkaklios kovos 70:73 (16:19, 22:18, 19:15, 13:21) turėjo pripažinti Vengrijos krepšininkių pranašumą.

Lietuvės trečiajame ketvirtyje buvo atitrūkusios 46:37, tačiau persvaros išsaugoti joms nepavyko – ketvirtojo kėlinio pradžioje vengrės pasivijo 59:59.

Lemiamame ketvirtyje Vengrijos krepšininkės laikė žaidimo vadžias savo rankose, o svarbiu metu pro šalį atakavusios šeimininkės prasidėjus paskutinei minutei atsiliko 67:71.

Paskutiniosiomis sekundėmis gelbėti savo komandą mėgino Gintarė Petronytė. 19 taškų surinkusi rinktinės lyderė pataikė tritaškį ir sumažino skirtumą iki minimumo – 70:71.

Vengrės atsakė pataikydamos baudų metimus (73:70), o atsakomajam išpuoliui Lietuvos krepšininkės turėjo net 14 sekundžių, kuriomis pasinaudota nebuvo.

Beveik be poilsio rungtyniavusi Santa Okockytė nusprendė ne atakuoti iš toli, o veržtis link krepšio. Šis prasiveržimas baigėsi netaikliu metimu, o apsigynusios vengrės šventė pergalę.

„Galvojome, kad turim stirpybę po krepšiu, bet šiandien jos buvo geresnės. Vengrės mums įmetė 37 taškus iš baudos aikštelės, o tai yra labai daug. Visi susirinkę žiūrovai matė, kad krepšinis iš abiejų komandų nebuvo gražus.

Laimėjo tos, kurios atakavo krepšį geresniu procentu ir atkovojo daugiau svarbių kamuolių. Pralaimėjimą lėmė smulkmenos“, – po mačo sakė M. Šernius.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė 21 tašką pelniusi natūralizuota amerikietė Cyesha Goree.

Savo šansais nepasinaudojusios Lietuvos krepšininkės šiame mače baudų metimus metė vos 63,6 proc. taiklumu (14/24).

Lietuva: Gintarė Petronytė 19 (9 atk. kam., 7/11 dvitaškiai), Eglė Šulčiūtė, Santa Okockytė (10 rez. perd.) ir Kamilė Nacickaitė po 12, Monika Grigalauskytė 7.

Vengrija: Cyesha Goree 21, Tijana Krivačevič 14, Kristina Raksanyi ir Sofija Simon po 7.

Lapkričio 15-ąją lietuvės išvykoje surems ginklus su Rusija. Akistata su dar viena atrankos grupės komanda Albanija vyks kitų metų vasario 10-ą dieną Tiranoje.

Prie būsimojo Europos čempionato šeimininkių latvių ir serbių prisidės aštuonių atrankos grupių nugalėtojos bei geriausios antrąsias vietas užėmusios rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)