Abiejų komandų padėtis turnyro lentelėje ganėtinai skirtinga. Čekijos krepšininkės šiuo metu pirmauja C grupėje (8 pergalės ir 2 pralaimėjimai), o Vilniaus miesto ekipa rikiuojasi septintoje pozicijoje (3/7). ZVVZ USK krepšininkėms itin reikalinga pergalė, jeigu jos nori išsaugoti lyderių poziciją, o „Kibirkšties-VIČI“ merginos privalo laimėti, jei nori tęsti kovą dėl bilieto į kitą etapą.

Tiesa, Lietuvos ekipos galimybėms žengti toliau – nėra pačios didžiausios. Vilniaus klubui reikia ne tik trečiadienį įveikti ZVVZ USK krepšininkes, tačiau ir kitą savaitę Turkijoje nugalėti Stambulo „Galatasaray“ ekipą bei tikėtis, jog lenkų Pilkovicių CCC ekipa trečiadienį patirs pralaimėjimą nuo „Galatasaray“ klubo namuose.

„Norime, kad šios rungtynės būtų geriausios šiame sezone“, - teigė „Kibirkšties-VIČI“ legionierė iš Latvijos Ieva Krastina. – Tai paskutinės mūsų reguliaraus sezono rungtynės namuose, prie savų žiūrovų. Jeigu nepavyks iškovoti pergalės, tai norime, kad po mačo galėtume teigti, jos padarėme viską 100 procentų, atidavėme visas jėgas ir aikštę paliekame aukštai iškeltomis galvomis“.

„Kibirkšties-VIČI“ ir Čekijos ekipos tarpusavyje jau žaidė I rato rungtynes Prahoje. Tąsyk, rezultatu 93:63, stipresnės buvo namuose žaidusios čekės. Nugalėtojų gretose Eva Viteckova pelnė 21 tašką, o Lietuvos klubui Sofija Aleksandravicius surinko 15.

E. Viteckova viena rezultatyviausių ZVVZ USK komandos krepšininkių. Ji per mačą vidutiniškai pelno po 12 taškų ir tai yra trečias rezultatas komandoje. Taip pat po 12 taškų įmeta ir 9 kamuolius atkovoja Kia Vaughn, o Jelena Dubljevič pelno po 18 taškų ir atkovoja po 8 kamuolius. J .Dubljevič ir K. Vaughn kartu pelno šiek tiek daugiau nei 40 procentų visų Čekijos klubo taškų. Čekijos klube žaidžia ir viena Lietuvos aistruoliams pažįstama žaidėja. Tai buvusi Vilniaus TEO legionierė Milka Bjelica. Ji vidutiniškai per mačą pelno po 5 taškus.

ZVVZ USK ekipa taikliau nei „Kibirkšties-VIČI“ merginos meta dvitaškius metimus (48 proc./40 proc.) ir sėkmingiau kovoja po krepšiais (36-31), tačiau vilnietės taikliau atakuoja nuo tritaškio metimo linijos (40 proc./36 proc.).

„Čekijos klubo stiprybė – aukštos puolėjos, kurios gali viską daryti aikštėje“, - tikino „Kibirkšties-VIČI“ gynėja I. Krastina. – Jos sėkmingai meta tritaškius metimus, puikiai grumiasi po krepšiu. ZVVZ USK krepšininkės labai patyrusios, rungtyniauja sumaniai ir puikiai viena kitą jaučia aikštėje. Varžovių silpnybė – didžiausią laiko dalį aikštėje praleidžia penkios-šešios krepšininkės. Todėl Čekijos ekipa negali visas rungtynes žaisti greitai, jos turi taupyti jėgas“.

ZVVZ USK krepšininkės lyderės ir savo šalies čempionate. Jos per 27-is mačus kol kas nėra suklupusios ir užtikrintai pirmauja.

„Kibirkšties-VIČI“ komandos lyderė Eurolygos turnyre yra Vita Kuktienė. Patyrusi puolėja vidutiniškai per vieną mačą pelno po 13 taškų ir atkovoja po 4 kamuolius. Gynėjos Hollie Mershon ir Greta Šniokaitė pelno po 8 taškus. Pastaroji tritaškius meta 50 procentų taiklumu (10/20) ir tai yra antras geriausias rezultatas lygoje.

„Mes galime nugalėti Čekijos krepšininkes jeigu sužaisime geriausias rungtynes šį sezoną“, - vylėsi I. Krastina. – Turime būti tikrai komanda ir nepiktnaudžiauti individualiais veiksmais. Mums reikia aikštėje priimti gudresnius sprendimus ir sėkmingiau išnaudoti greitas atakas. Žinoma, privalome laisvos pataikyti savo metimus“.

„Kibirkšties-VIČI“ komandos vadovas Dainius Virbickas vilniečius ir miesto svečius kviečia dalyvauti dviguboje krepšinio šventėje.

„19 valandą lemiamas Europos taurės turnyro rungtynes „Siemens arenoje žais“ „Lietuvos ryto“ vyrų krepšinio komanda, o tik pasibaigus šiam mačui krepšinio aistruolius kviečiame paeiti kelis žingsnius ir pamatyti moterų Eurolygos rungtynes. Įėjimas nemokamas, tad krepšinio fanai galės pamatyti dvigubą krepšinio spektaklį“.

„Kibirkšties-VIČI“ ir ZVVZ USK komandų rungtynes nuo 20.30 val. tiesiogiai transliuos SportoTV.lt televizija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)